Blodgivere i Sverige får SMS når blodet blir brukt
Teknofil
(Bilde: Montasje: Shutterstock/Robert Lenne/Teknofil.no)

Blodgivere i Sverige får SMS når blodet blir brukt

Kan noe så enkelt få flere til å gi blod?

Blodbankene er helt avhengig av å ha blod på lager som kan brukes i nødstilfeller, og de er dermed også helt avhengige av faste bloddonorer. I Stockholm har de over lengre tid sendt ut SMS-er til donorene sine hver gang blodet deres har blitt brukt til å hjelpe noen andre, skriver Independent.co.uk.

Det har vist seg å være svært populært. Svenske blodgivere har nemlig begynt å dele meldingene og snakke om å gi blod på sosiale medier, noe som kan være avgjørende for rekruttering av nye givere.

– Vi får høy synlighet i sosiale medier, og i tradisjonelle medier, takket være SMS-ene. Men mer enn noe annet, tror vi meldingene får blodgiverne til å komme tilbake og donere igjen, sier kommunikasjonssjef Karolina Blom Wiberg ved Blodcentralen i Stockholm til Independent.co.uk.

– Til nytte for en pasient

I SMS-en står det ganske enkelt: «Takk. Blodet du donerte [dato] har nå kommet til nytte for en pasient. Mvh Blodcentralen»

blod.
Akkurat nå ser det jo ganske greit ut i Stockholm? Foto: geblod.nu

Blom Wiberg sier at hun tror SMS-ene gir giverne en god følelse, fordi de har bidratt til å hjelpe noen andre. Og kanskje til og med reddet et liv. SMS-tjenesten har også spredt seg til andre svenske blodbanker de siste par årene.

Foruten SMS-ene, som også fungerer som en slags påminnelse om å gi blod jevnlig, byr Blodcentralen på statistikk over hvilke blodtyper de trenger mer av til enhver tid.

 

Blodbanken Oslo har foreløpig ikke besvart vår henvendelse om hvorvidt det er aktuelt for dem å gjøre noe tilsvarende. Ønsker du mer informasjon om bloddonasjon i Norge, gå til GiBlod.no.

Superprotein kan være nøkkelen til Alzheimer-kur:
Ungt blod kan gjøre deg «yngre» »

(Kilder:  Independent.co.uk, Twitter, Geblod.nu, Giblod.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen