Blir Taiwans største LCD-produsent

Chi Mei Opoelectronics får Foxconn i ryggen
Chi Mei Opoelectronics får fart på LCD-produksjonen med Foxconn i ryggen?

Vi har allerede nevnt Korea som verdensledende i markedet for LCD-paneler, som brukes i TV-er, dataskjermer og en rekke andre produkter. Men også Taiwan er en stor aktør innen LCD – og nå blir et nytt gigantselskap dannet.

Det er snakk om de to eksisterende selskapene Chi Mei Opoelectronics (CMO) og Innolux som slår seg sammen. Den nye giganten blir trolig hetende Chimei Innolux og blir altså Taiwans største LCD-produsent.

CMO er allerede Tawians nest største LCD-produsent, og plasserer seg på fjerdeplass på verdensbasis når det gjelder produksjonskapasitet på LCD-paneler. Inntil nå er det AUO som har vært Taiwans største LCD-produsent.

Foxconn med på leken

Innolux er per i dag ikke blant de største på LCD-paneler totalt sett, men er Taiwans nest største på LCD-skjermer til skrivebordsbruk. Innolux er derimot et heleid datterselskap av giganten Foxconn, som bestitter enorme ressurser. Dermed får Foxconn på denne måten plutselig en skikkelig finger med i spillet i LCD-TV-markedet.

Det nye selskapet skal være i drift innen 1. mai neste år og forventer å produsere mellom 4 og 6 millioner LCD-TV-er i 2010.

De store blir større

Trolig blir det umulig for de små LCD-produsentene å overleve fremover. De enorme maskinene Samsung, Sharp og LG har investert og investerer stort i fabrikker som kan produsere svært kostnadseffektivt, alt fra små mobilskjermer til store flat-TV-er. Og nå er også OLED-racet i gang.

(Kilder: Displayblog, Digitimes, Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen