Pinterest er en hit blant kvinner, noe som gjenspeiles i hvilke bilder som deles. (Skjermdump)
Teknofil
Pinterest er en hit blant kvinner, noe som gjenspeiles i hvilke bilder som deles. (Skjermdump)

Blir Pinterest det nye Facebook?

Nytt sosialt nettsted vokser i rekordfart.

Har du fått nok av alle "se mitt perfekte liv"-oppdateringene på Facebook? Er du lei av alle bedreviterne på Twitter? Da er det kanskje på tide å prøve noe nytt. Den sosiale fotodelings-nettstedet Pinterest vokser nå rekordfort.

I USA er tjenesten allerede utropt til det neste store nettfenomenet. Pinterest har nådd milepælen 10 millioner unike brukere per måned raskere enn noe annet nettsted noensinne, ifølge Techcrunch. 11,7 millioner personer er nå inne på siden hver måned. Verken Facebook, Twitter eller Google fikk en så god start.

Les også: Nytt sosialt nettsted skal bli det motsatte av Facebook

Hva er greia?

Pinterest er en slags oppslagstavle der du kan klistre opp alle slags bilder du finner på nettet. Når du besøker en nettside, og trykker "Pin it"-knappen, viser Pinterest automatisk hvilke bilder som ligger på siden. Så kan du enkelt velge et bilde som slåes opp på veggen din. Andre brukere kan "repinne" bildene på kryss og tvers, og de bildene som får flest "repins" blir vist fram på spesielle temasider.

BRYLLUPSMAT? Deling av oppskrifter er vanlig på Pinterest.
BRYLLUPSMAT? Deling av oppskrifter er vanlig på Pinterest.

Slår an blant kvinner

Det er fem kvinner for hver mann på tjenesten, melder The Atlantic. De ivrigste brukerne av Pinterest er rike amerikanske kvinner mellom 18 og 34 år.

Hvorfor slår fenomenet så godt an blant damene? Det har kanskje noe med hvem som liker best å shoppe. Ser man på de postede bildene, er det mye mote, møbler og andre ting brukerne har lyst til å kjøpe. Hvis man for eksempel planlegger bryllup, kan man raskt samle en liste over ting man trenger, og få kommentarer fra andre.

Noe å bli rik på?

Bildenettstedet tjener visstnok allerede penger på de produktene som brukerne lenker til. Dermed ser det ut til at det unge selskapet har funnet en foretningsmodell som fungerer. Nye inntjeningsmuligheter vil garantert dukke opp dersom tjenesten fortsetter å vokse.

Men opphavsretten kan bli et problem for Pinterest. Det er slett ikke sikkert at man har lov til å poste alle mulige bilder på veggen sin. Nettbutikker setter trolig pris på gratisreklamen, men fotografer og kunstnere liker kanskje ikke at åndsverket deres henges opp på tavla, skriver ComOn.

Foreløpig er Pinterest bare tilgjengelig i en betautgave, og du trenger invitasjon for å bli med.

Les også: Slik skal Microsoft kverke Facebook

Kommer du til å bruke Printerest? Diskutér gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Kilder: TechCrunch, ComOn, The Atlantic

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen