Blir overflødig


Alle disse telefonene kan i utgangspunktet bruke N-Gage spill

Nokia har vært i hard medfart den siste tiden, etter at flere rapporter har vist dramatisk lave salgstall for selskapets nye spilletelefon. Nå ser det ut til at enda mer skjærer seg for produsenten, etter at det har begynt å dukke opp crackede versjoner av spillene på nettet som kan brukes på andre Series 60 telefoner.

På forskjellige forum på nettet rapporterer nå en rekke forskjellige brukere om at det er mulig å bruke de piratkopierte versjonene av spillene på telefoner som Nokia 3650 og Nokia 6600, som begge baserer seg på det samme SymbianOS operativsystemet og Series 60 grensesnittet som man finner i N-Gage.

Dette beviser dermed langt på vei at det ikke er noe som skiller N-Gage fra disse telefonene rent maskinvaremessig, foruten et mer spillervennlig design og en bedre tilpasning av skjerm og tastesett. Og det slutter ikke der, for rapporter viser nemlig at til og med Series 60 telefoner fra andre mobilprodusenter skal ha mulighet for å spille N-Gage spill - eksempelvis Siemens SX1.

Nokia sitter dermed i en ganske solid knipe. Piratkopierte spill har alltid vært et problem for konsollmakerene, men enda verre blir det selvsagt når man faktisk ikke engang trenger å kjøpe selve konsollen for å spille dem. At hvert enkelt spill ikke er større enn 5-15 MB, og dermed burde være raskt å laste ned over en hvilken som helst internett-linje, hjelper heller ikke på problemet.

Vi følger selvsagt saken videre.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen