Blir Nokia solgt?

[NETTAVISEN:] Nokia er fortsatt verdens største mobilprodusent, men selskapet har de siste par årene hengt etter sine konkurrenter på de mer avanserte modellene. Både inntoget til operativsystemet Android, og ikke minst iPhone, har gjort at Nokias mest avanserte telefoner fremstår som dinosaurer.

Dette har også gjort seg utslag på aksjeverdien til selskapet. I 2007 var prisen per Nokia-aksje oppe i 28 euro. I juni i år lå prisen på rundt 6,60 euro per aksje - et fall på over 75 prosent i løpet av rundt tre år.

Og vi skal likevel ikke lenger tilbake enn til april i år for å finne en aksjeverdi på 11,70 euro - noe som betyr at akjen nesten halverte seg på rundt tre måneder.

Men torsdag er aksjen opp rundt 3,3 prosent etter at det i markedet har begynt å oppkjøpsrykter rundt den finske mobilgiganten, melder den finske avisen Kauppalehti. Bakgrunnen for ryktene er enkelt og greit at selskapet nå begynner å bli så billig at det vil være en overkommelig kandidat for et større selskap.

I øyeblikket tilsvarer aksjeprisen til selskapet en markedsverdi på nesten 26,9 milliarder euro - drøyt 210 milliarder med dagens kronekurs.

Avisen mener at Microsoft, Google eller Cisco fremstår som potensielle kjøpere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen