Blir landets 3. største operatør


Idar Vollvik fortsetter å ekspandere i det norske mobilmarkedet

Vollvik-gruppen som eier Chess kjøper Sense for 525 millioner kroner. Dette betyr at Chess betaler 2.333 kroner per kunde de får med på kjøpet. Oppkjøpet gjør at Chess nå blir priset til 807 millioner kroner.

Det nye selskapet vil bli landets tredje største mobiloperatør, med en total kundemasse på 400 000 personer og en markedsandel på ti prosent av det norske operatørmarkedet. Det vil dermed kunne bli en seriøs utfordrer til Netcom og Telenor, som sitter på en markedsandel på henholdsvis 29 og 56 prosent av mobilmarkedet her til lands.

Skal presse prisen ned
Etter oppkjøpet lover Chess at de skal sette ned prisene, ikke bare på telefoni men på alle tjenester selskapet tilbyr. Selv om Chess måtte låne store deler av kjøpsbeløpet ser de ikke på det finansielle som et problem. Både Sense og Chess går godt og ser ut til å gå i overskudd i år.

Vollvik-gruppen mener også at sammenslåingen vil gjøre det mulig å hente ut stordriftsfordeler og innkjøpsfordeler som forbrukerne vil kunne nyte godt av.

"For forbrukerne tror jeg oppkjøpet vil ha en gunstig virkning. Det kan gi driftsmessige fordeler, og et større selskap vil trolig få bedre innkjøpsbetingelser. Samtidig opprettholdes en tilstrekkelig konkurranse i det norsk telemarkedet, også etter at at to konkurrenter slås sammen", sier Teleanalytiker Frank Maaø i DnB Nor Markets til NTB

Emisjon frem til 20 desember
Vollvik-gruppen henter inn 228 millioner kroner i en emisjon fra blant annet egne aksjonærer, Reitan-gruppen og diverse andre investorer. Emisjonen er allerede garantert fulltegnet. Meglerhuset Enskilda er den som tilrettelegger emisjonen, opplyser selskapene.

På pressekonferansen ble det klart at det er Idar Vollvik som vil lede det sammenslåtte selskapet. Mens Sense-sjef Nadir Nalbant trekker seg fra selskapet med en gevinst på 30 millioner i bagasjen. De to merkenavnene Chess og Sense vil bli opprettholdt også fremover.

En handel i denne størrelsesordenen må godkjennes av Konkurransetilsynet. Alle oppkjøp av bedrifter som omsetter for mer en fem millioner rammes av meldeplikt. I følge den nye Konkurranseloven må Chess og Sense sende inn en alminnelig meldeplikt. Tilsynet har så 15 virkedager på seg til å bestemme om de vil kreve en fullstendig melding med krav til omfattende dokumentasjon.

Vollvik opplyser til iMarkedet at Chess har planer om en børsnotering i fremtiden. Sammenslåingsprosessen mellom de to selskapene skal være første steg på veien.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen