Blir du frustrert av dataproblemer?
Teknofil

Blir du frustrert av dataproblemer?

Det er få ting som er mer frustrerende enn en skjerm som går i svart eller en maskin som henger seg fulstendig. Men noen takler problemet dårligere enn andre.

Jo yngre desto mer optimistisk
En undersøkelse utført av amerikanske Pew Research Center blant amerikanske teknologibrukere viser at det er de yngste i samfunnet som takler tekniske problemer best. Selv om de ikke nødvendigvis er flinkere til å løse problemene på egenhånd, så er de mest optimistiske på at problemet lar seg løse.

- Selv om unge voksne i alderen 18 - 29 ikke har noen bedre forutsetning for å fikse enheter på egen hånd, så var de i betydelig større grad sikre på at problemet lar seg løse. Unge mennesker er samtidig mindre utsatt for å oppleve følelsen av oppgitthet og forvirring når de opplever tekniske problemer, skriver Pew Research Center i sin rapport.

Hele 85 prosent av de mellom 18 - 29 følte seg trygge på at tekniske problemer lar seg løse, og kun en tredjedel i denne gruppen opplevde å føle motløshet når de fikk tekniske problemer. Samtidig er det hele 52 prosent av de over 30 som føler motløshet når deres tekniske dupeditter stopper opp.


Mange blir frustrerte når skjermen går i svart, men de under 30 er bedre på å holde motet oppe.

Forskjellige løsningsmetoder
Et annet spørsmål er hvordan problemet ble fikset. Her var det flere metoder som ble brukt, men tallene kan tyde på at produsentenes supportlinjer ikke bør legges ned med det første. Av de som hadde opplevd tekniske problemer med sine dingser som nettlinje, mobil, kamera og mp3-spiller de siste 12 månedene, hadde hele 38 prosent tatt kontakt og fått hjelp av kundeservice, 28 prosent løste problemet selv, 15 prosent fikk hjelp av familie og venner, mens 2 prosent søkte opp og fant løsningen via nett.

På den annen side er det hele 15 prosent som oppgir at de ikke har klart å løse problemet. Hvis de da har forsøkt alle metodene nevnt over er det kanskje ikke rart hvis de føler en smule frustrasjon.

Kilde:
Cnet News.
Pew Research Center.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen