Blir dette ditt nye mediesenter?

For folk med Apple TV har Boxee vært en av de skjulte juvelene som har bidratt til å dra opp kvaliteten på Apples stueboks. Apple TV er bra i seg selv, spesielt med amerikansk iTunes-konto som gjør at du kan kjøpe amerikanske filmer og TV-serier. Allikevel er det først hvis Boxee installeres at den virkelig viser sitt potensial.

Da er det nemlig mulig å spille filmer i alskens formater. Samme med musikk. Bilder viser den frem. Utrolig mye TV-innhold på nettet kan enkelt lastes ned. Den henter ned filminformasjon og plakater hvis du vil. Savner du undertekster på en film? Dette finner den også.

Vanskelig?
For godt til å være sant? Vel, for å få dette på plass i en Apple TV må boksen hackes. Ikke noen ekstrem affære, men vanskelig nok til at hverken min kone, søster, far eller mor ville prøvd det. Tror også det er flere kolleger som ville kviet seg, men det kommer de vel til å prøve og motbevise nå.

Programvaren har også vært tilgjengelig på andre plattformer, men til felles for de alle er at den må installeres på en eksisterende boks, være seg en bærbar eller stasjonær, mediesenter eller minimaskin. Det skal imidlertid sies at å installere dette på en helt vanlig maskin er langt enklere, og verdt å prøve.

Kommer til din stue?
Inntil for kort tid siden har Boxee virket som et lite hobbyprosjekt, selv om det har vært ekstremt brukervennlig og polert. Mange har derfor tatt til orde for at Boxee burde komme seg ut av undergrunnstilværelsen og få det installert på blu-ray-spillere, TV-dekodere og spillkonsoller.Nå kan det se ut til at nettopp dette skjer. Vi kan i hvert fall håpe. Finansielle investorer har nemlig betalt 6 millioner dollar (36,6 millioner kroner) for en andel av selskapet, hevder Engadget HD. Forhåpentligvis betyr det at Boxee nå tar et steg videre og kommer enda nærmere TV-en. For det er fortsatt litt for knotete for vanlige folk å koble PC-en eller Mac-en til TV-en, selv om det ikke er så vanskelig som folk tror.

Sosiale applikasjoner
Vi anbefaler de fleste som er interessert i å ta en titt inn i hvordan mediehverdagen vil fortone seg fremover, for Boxee er unektelig veldig spennende. Spesielt det sosiale aspektet, der det er mulig å dele sine synspunkter på film, musikk og TV med sine venner.

Boxee har også lært noe veldig smart fra Apple. De har nemlig kopiert selskapets applikasjonsfokus. Det betyr at det hele tiden kommer nye applikasjoner for Boxee, der blant annet TV-selskaper legger ut sitt innhold. NRKbeta forteller at NRK har vært i kontakt med Boxee for å se på muligheter for NRKs innhold på dette systemet. Da snakker vi. 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen