Blir det Pirate Bay-blokade?
Teknofil

Blir det Pirate Bay-blokade?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
IFPI sende for noen uker siden et brev til Telenor hvor de ba teleselskapet blokkere tilgangen til nettstedet The Pirate Bay for alle telenorkunder. Telenor fikk en frist på to uker til å etterkomme kravet, hvis ikke vil det bli rettssak, skrev IFPI i brevet. Nå har Telenor svart på henvendelsen.

Blokkerer ikke
Telenor sende fredag et brev per post til IFPI hvor de redegjorde for sin holdning i saken. De gjør det klart at de ikke vil etterfølge plateorganisasjonens krav.

- Vi stenger ikke tilgangen til The Pirate Bay for våre kunder. Denne avgjørelsen bør ikke komme som en overraskelse. Vi mener det ikke er teleselskapenes ansvar å sperre for innhold på nett på oppfordring fra en subjektiv tredjepart. Som vi tidligere har sagt anser vi slikt som svært skummelt, forteller informasjonssjef hos Telenor Atle Lessum til Teknofil.

Han mener IFPI heller burde fokusere på de personene som faktisk benytter mulighetene og innhold på nett til å laste ned piratvarer.


Ønsker ikke rettssak
Den internasjonale IFPI-sjefen John Kennedy sier i dagens utgave av Dagens Næringsliv at IFPI vil holde på planen om å gå til rettssak om Telenor ikke føyer seg etter kravet organisasjonen kom med. Lessum håper på sin side at denne saken ikke kommer så langt.

- Vi har ikke noe ønske om at dette skal ende i en rettssak. Vi håper at svaret vi nå har sendt medfører at IFPI tenker seg om og revurderer saken. Men vi er samtidig forberedt på en rettssak og tar denne som den kommer, sier Lessum.

Telenor skriver i brevet at de mener det ikke er noe juridisk grunnlag for at de må blokkere for The Pirate Bay eller andre enkeltsteder. IFPI må i så fall kunne bevise at Telenor har et medvirkningsansvar. Telenor mener en slik rolle er å sammenligne med om Posten skulle åpnet hvert enkelt brev og avgjøre hvilke som kunne leveres og hvilke som måtte holdes igjen.

Må se på forretningsmodellene
Sammen med avvisningen av kravet fra IFPI gir Telenor også noen råd til rettighetshaverne. I sitt brev påpeker de at forretningsmodellene for salg av digitalt innhold ikke har tatt internetthverdagen over seg. Telenor mener rettighetshaverne har langt mer å hente på å skape nye forretningsmodeller enn å gå til sak mot teleselskapene.

Direktør i IFPI Norge, Marthe Thorsby, er for øyeblikket ikke tilgjengelig for kommentar.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen