Samsungs enorme kinoskjerm har blitt oppgradert

Kan vise 3D som verken gjør deg kvalm eller svekker bildekvaliteten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor sommer meldte vi at Samsung hadde laget verdens første LED-kinoskjerm, Cinema LED, og nå har selskapet tatt konseptet et steg videre. I en pressemelding kunngjør Samsung nemlig at de har laget en 3D-versjon av den digre LED-skjermen –3D Cinema LED.

Den gigantiske skjermen ble avduket på Integrated Systems Europe-messen (ISE) i Amsterdam nylig. Skjermen skal ifølge Samsung gi publikum 3D-opplevelser i mye bedre kvalitet enn med vanlige kinolerreter.

Skal fikse lystap og crosstalk

Først og fremst mener Samsung at de har løst problemet med at 3D-brillene absorberer mye av lyset fra kinolerretet, noe som gir mørkere bilder når man ser 3D-filmer i vanlige kinoer. 3D Cinema LED skal kompensere for dette ved å tilby like høy lysstyrke som opprinnelige Cinema LED-skjermen – selv med 3D-briller.

Dette skal ifølge Samsung gjøre at selve 3D-effekten blir vesentlig bedre, siden denne effekten til en viss grad forringes av lystapet som oppstår med den vanlige teknologien.

  Foto: Samsung

I tillegg skal 3D Cinema LED også eliminere svimmelhet og ubehag som mange føler når de ser 3D-filmer på kino. Dette har Samsung gjort ved å utvikle en algoritme som de mener fjerner all crosstalk, fenomenet hvor bildene som hvert øye oppfatter tidvis overlapper hverandre – noe Samsung sier er en viktig årsak til svimmelhet og hodeverk.

3D Cinema LED skal også ha minimalt med forstyrrelser knyttet til synsvinkel og skal levere en solid bildekvalitet uavhengig av hvor i kinosalen du sitter. Ellers har skjermen samme oppløsning som den opprinnelige Cinema 3D-varianten, 4096 x 2160 piksler.

Akkurat når vi eventuelt får se en generell kommersialisering av Samsung nye kinoskjerm og muligheten til å teste det selv er uvisst.

Vi har funnet den billigste og beste 4K-TV-en på 55 tommer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen