Blir disse databrillene på moten?
Teknofil
(Bilde: Gunnar Optiks/montasje V. Haugen, Teknofil.no)

Blir disse databrillene på moten?

Gunnar Optiks' fargerike briller skal lindre PC-hodepinen din.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Databriller har vel ikke fått den helt store oppslutningen foreløpig, og ifølge Gizmodo kan årsaken være at de til nå skal ha sett litt for "nerdete" ut i designen.

Nå har uansett Gunnar Optiks lansert årets databrillemote, og den er fargerik. De nye databrillene kommer med rammer i fargene rød, grønn, blå, lilla eller hvit, tilsynelatende med et "neon"-preg på noen av dem.

Hvorfor databriller?

Foto: Gunnar Optiks

Produsenten hevder at databrillene reduserer belastningen på øyet foran en PC-skjerm, noe som igjen kan forhindre hopdepine og øyeplager hvis du sitter foran skjermen hele dagen. Med henvisning til en lang rekke amerikanske studier, hevder Gunnar Optiks at deres briller også kan bidra med å holde konsentrasjonen oppe.

Den gule linsen i databrillene øker kontrasten, og skal etter sigende gjøre det lettere å lese det som står på skjermen. Her er selskapets egen forklaringsvideo:

 

Gunnar Optiks er for øvrig et internasjonalt selskap med røtter i Skandinavia, og har blant annet et salgskontor i Oslo.

Merk at disse databrillene ikke er som smartbrillene til Google, men snarere briller du bruker foran PC-skjermen for å avlaste øynene.

Men hvor lang tid går det før du bytter ut dagens Laptop med en "Eyetop"?

(Kilder: Gizmodo, Gunnar Optiks)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen