Blir dette kongen av mobilkameraene?
Teknofil
(Bilde: Sony/Teknofil.no/montasje)

Blir dette kongen av mobilkameraene?

Lekkede pressebilder av Xperia Z5 røper hybridfokus og høyere oppløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Én av de mer spesielle fargene på Xperia Z ser ut til å bli en turkisfarge.
Én av de mer spesielle fargene på Xperia Z ser ut til å bli en turkisfarge. Foto: Sony

Det er nok travle tider for Sony om dagen, med lanseringen av en helt ny familie Xperia-modeller på trappene. Ikke har det vært fritt for lekkasjer heller. For bare få dager siden fikk vi se offisielle pressebilder av Xperia Z5, litt før det skjedde det samme Z5 Compact og før det igjen fikk vi titte på det vi må anta er Xperia Z5+.

Nå melder PhoneArena om at ytterligere tre pressebilder av Xperia Z5 er lekket, og de røper flere interessante ting – først og fremst om kameraet.

23 megapiksler og rask hybridfokus

Siden av telefonen har fått seg en Xperia-logo, og rammen er betydelig flatere enn på Xperia Z3 og Xperia Z3+.
Siden av telefonen har fått seg en Xperia-logo, og rammen er betydelig flatere enn på Xperia Z3 og Xperia Z3+. Foto: Sony

Av bildene kan vi nemlig se skrevet svart på hvitt – eller hvitt på hvitt, som du kan se på bildet – at kameraet skal utstyres med 23 megapiksler og en sensorstørrelse på – fortsatt – 1/2,3". Dessuten ser det ut til at den svært raske hybridfokusen fra den nylig lanserte Xperia M5 vil videreføres i toppmodellen.

Dette er en teknologi som kombinerer tradisjonell kontrastbasert fokus og såkalt «fase-detekterende» fokus, slik at selve fokuseringen blir lynrask. Sistnevnte brukes blant annet i iPhone 6, som også har svært rask autofokus.

Kameraet kan få 23 megapiksler oppløsning.
Kameraet kan få 23 megapiksler oppløsning. Foto: Sony

Ellers kan vi skimte den ryktede flatere rammen, samt at det nå også er en Xperia-logo på siden av telefonen. Vi vet foreløpig lite håndfast om toppmodellen, annet enn at den høyst sannsynlig blir vanntett – slik som alle forgjengerne. Det store spørsmålet er i bunn og grunn om den 5,2-tommer store skjermen vil få en oppløsning på 1 920 x 1 080 eller 2 560 x 1 440 piksler. Med tanke på hvor mange toppmodeller som har blitt levert med sistnevnte for tiden, virker det ikke helt usannsynlig at også Sony nå hopper over på slike skjermer.

23 megapiksler må da være nok?
Neida, den neste Lumiaen kan bli utstyrt med hele 50 megapiksler! »

(Kilde: XperiaBlog via PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen