Nytt mobilspill klatrer på listene
Teknofil
(Bilde: V.Haugen, Teknofil.no)

Nytt mobilspill klatrer på listene

Vi prøvde Smash Hit til Android og iPhone.

Et nytt spill som heter Smash Hit begynte i forrige uke å klatre på listene i App Store, og ligger allerede på 1. plass i kategorien "Populære gratisapper". Det samme spillet har samtidig begynt klatringen på en tilsvarende liste i Google Play.

Er dette den neste Flappy Bird? Det neste Candy Crush? Nei, Smash Hit knuser dem begge.

Gøy og gratis

Som så mange andre populære spill, er ikke Smash Hit spesielt avansert. Det går i korte trekk ut på å kaste baller på glassfigurer og vinduer, i fart. Det er om å gjøre å komme lengst mulig i brettet, og spillet er over når du ikke lenger har flere baller å kaste. Ved å knuse enkelte av figurene får du imidlertid flere baller. Grafikken er stilren og pen. Vi liker også lydeffektene.

Spillet i seg selv er morsomt, men vi synes også at utviklerne (Mediocre fra Sverige) har valgt en rettferdig forretningsmodell. Du kan spille spillet helt gratis og uten reklame, men for 14 kroner får du muligheten til å starte spillet ved et "checkpoint", i tillegg til statistikk. Dette gir deg altså muligheten til å prøve spillet uten begrensninger først, og heller kjøpe fullversjonen hvis du synes det er verdt pengene.

I tillegg er det "barnesikkert", ettersom du ikke kan sløse bort hundrevis av kroner på teite "kjøp i app", som ellers er i ferd med å bli temmelig utbredt i populære spill. For Android-brukere som er opptatt av tilganger, kan vi også nevne at Smash Hit kun ber om nettverkstilgang, så det er også positivt.

Vår dom:

Vi tror Smash Hit definitivt blir et hit-spill til både iPhone og Android. Det synes vi også utviklerne fortjener, når de i motsetning til mange andre i bransjen velger en ærlig forretningsmodell.

Last ned Smash Hit: Android / iOS

Clash of Clans, Angry Birds, Hay Day, Candy Crush, Jelly Splash etc.:
Det er mye penger å tjene på små mobilspill »


(Kilder: applikasjonsbutikkene)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen