Illustrasjonsbilde (Bilde: ASUS/Shutterstock 127444145)

Blir det slutt på disse hybridene?

Asus skal være under hardt press fra Google og Microsoft.

Du har kanskje sett eller hørt om dem? PC-er og andre maskiner som har to operativsystemer på innsiden og som kan bytte (mer eller mindre) sømløst mellom dem? Nå kan det bli slutt på slike maskiner, skal vi tro ryktene.

Press fra Microsoft og Google

Mens Microsoft og Google ser ut til å godta både det ene og det andre hva angår blanding av deres to konkurrerende operativsystemer, ser det ut til at akkurat PC-markedet kan bli et unntak. Asus skal nå være under press fra begge de to gigantene om å legge sine såkalte "dual"-PC-er på hylla og gi opp konseptet.

Hvorfor de to selskapene er så strenge på akkurat datamaskiner er et åpent spørsmål, ettersom de ellers ser ut til å la produsentene selv velge hvordan de bruker operativsystemene. I følge The Wall Street Journal skal Asus nå imidlertid ha utsatt sin kommende Transformer Book Duet TD300-serie på ubestemt tid, noe som sannynligvis betyr at maskinen aldri vil bli produsert.

Denne bærbare datamaskinen skulle kjøre både Windows 8 og Android. Samtidig skulle den følge i fotsporene til resten av Asus´ Transformer-serie, og hadde en skjerm som kunne nappes av fra tastaturet og brukes separat som et nettbrett.

Det hadde betydd at den ville vært en vaskekte hybrid både på innsiden og utsiden. Konseptet høres unektelig interessant ut, og mange vil kanskje mene at det er synd at de to gigantene nå ser ut til å forhindre slike produkter fra å nå markedet.

Ingen avklaring på andre PC-er

Det finnes imidlertid allerede PC-er som kjører begge operativsystemene, men det spørs hvor hardt presset mot Asus kan påvirke disse siden de jo allerede er lansert. Samsung Ativ Q er for eksempel en maskin som kan boote opp i enten Windows eller Android. Men om Google og Microsoft nå faktisk stanser Asus´ kommende maskin kan planene til for eksempel Intel og AMD også gå i vasken.

Asus får kanskje ingen hybrid-PC på markedet. 
Men de har allerede et nettbrett med både Android og Windows 8 på markedet »

(Kilde: Thenextweb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen