Blir det en ny «1984»-film?
Teknofil
(Bilde: Imdb.com/montasje)

Blir det en ny «1984»-film?

George Orwells klassiker er kanskje mer aktuell enn noen gang.

I 1948 skrev forfatteren George Orwell (eller Eric Blair, som han egentlig het) den etter hvert så ikoniske boken «1984». Sci-fi-boken handler om et dystopisk Storbritannia førti år frem i tid, hvor hele samfunnet er under konstant overvåkning fra en totalitær regjering. Uttrykket «storebror ser deg» stammer som kjent fra denne boken.

I 1984, samme år som da handlingen i boken skulle finne sted, kom filmen Nineteen Eighty-Four på kino. Denne filmen ligger tett opp til handlingen i boken.

Ny 1984-film snart?

Nå melder The Verge at den britiske regissøren Paul Greengass ønsker å lage en ny 1984-film. Greengass har tidligere regissert to av filmene om spionen Jason Bourne, hvor Matt Damon spiller hovedrollen. Det er foreløpig få detaljer å oppdrive om planene om denne nye 1984-filmen. Sony Pictures og regissøren er angivelig på et veldig tidlig stadium i forhandlingene.

Som The Verge påpeker kan det imidlertid være på sin plass med en ny utgave av 1984 på det store lerretet. I dag lever vi jo tross alt i et samfunn som i økende grad er under overvåkning fra flere hold.

Dette skal for øvrig ikke være samme prosjekt som den 1984-baserte filmen Equals med Kristen Stewart i hovedrollen, som vi skrev om tidligere i år.

Håper du det kommer en ny versjon av 1984 på kino? Si din mening i kommentarfeltet under!

Harvard University ville se hvem som møtte opp til forelesningene
Overvåket studentene, men glemte å si ifra »

(Kilder: Imdb.comThe Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen