Skuespiller Kevin Spacey har hatt en rolle i Call of Duty-spillet. Får han sjansen også på film?
Teknofil
Skuespiller Kevin Spacey har hatt en rolle i Call of Duty-spillet. Får han sjansen også på film? (Bilde: YouTube)

Spillutgiver vil starte eget filmstudio

Blir det Call of Duty-film?

Spill og film har fra før ganske tette bånd, og nå vil spillutgiver Activision Blizzard angivelig starte et eget filmstudio. Det skriver Engadget.

Ifølge The Information (abonnement) har Activision Blizzard seriøse planer om å lage filmer eller TV-serier basert på spillene de gir ut. Det kan bety at det etter hvert vil komme for eksempel en Call of Duty-film eller en Skylanders-serie. Eller kanskje en Guitar Hero-film?

Forhindre kalkuner?

Hensikten med å starte eget filmstudio skal være å hindre at en tredjepart forringer kvaliteten når et spill tilpasses filmlerretet. Engadget nevner 1999-kalkunen Wing Commander som et skrekkeksempel på hvor ille det kan gå.

Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick har ikke kommentert filmstudioryktene. Derimot skal han tidligere ha uttrykt bekymring for at filmversjoner av spill ofte bare fører til at fansen blir sure. En fordel med filmer kan imidlertid være at seerne får lyst til å spille spillet igjen.

Selskapet står bak spillserier som Warcraft, StarCraft, Call of Duty, Tony Hawk's Pro Skater, Guitar Hero, Diablo – og ikke minst de gamle Sierra-spillene. Er det lov å håpe på en Police Quest- eller Leisure Suit Larry-film?

Puster nytt liv i gammel Sci fi-klassiker
Ny Stargate-trilogi avslørt »

(Kilder: EngadgetThe Information, IMDb.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen