Blir denne en realitet, kan du låse opp din neste iPhone på en ny måte
(Bilde: Apple)

Blir denne en realitet, kan du låse opp din neste iPhone på en ny måte

Apple har søkt patent på en ny, spennende «fingeravtrykksleser».

Apple jobber tilsynelatende med en ny måte å sikre sine produkter på. Med iPhone 5S-versjonen lanserte selskapet dagens fingeravtrykksleser, og nå har de søkt om en ny patent som lar deg låse opp telefonen på en ny måte, melder Techradar.

Selskapet har allerede søkt om et patent som kan utfordre Oculus og Samsung i kampen om VR-brillene, og nå har de altså sendt inn enda en patent. Skal det vise seg at denne siste patenten blir noe av, kan du i fremtiden låse opp telefonen med bevegelse. 

Kan låses opp med håndbevegelser 

På dagens Apple-telefoner må du altså legge fingeren på selve sensoren før den kan lese av fingeravtrykket ditt og låse opp enheten. Selskapet er tilsynelatende fornøyd med denne teknologien siden de også har implementert en i den nyeste iPaden. Likevel har de altså tanker om hvordan den kan forbedres. 

Ser vi på patent-tegningene ser det ut til at du med en ny type sensor kan gjøre tegn og andre bevegelser på selve sensoren for å låse opp telefonen. Blant annet viser den ene tegningen at du kan låse opp telefonen ved å tegne et slags mønster. 

Den andre tegningen viser at du kan rotere fingeren til høyre eller venstre, hvor en slags tallskive kommer opp på skjermen. Den kan minne litt om tallskiven på en god, gammeldags hjemmetelefon. 

Bruker samme selskap

Da Apple lagde sin nåværende sensor leide de inn selskapet AuthenTec til å hjelpe til med utviklingen av systemet. Den nye patenten er også knyttet til det samme selskapet, som tilsynelatende skal i gang med å utvikle den nye sensoren sammen med selskapet fra Cupertino. 

Men, Apple søker mange patenter, og langt fra alle tar steget fra tegnebrettet til samlebåndet. Altså vil tiden vise om du kan låse opp din neste iPhone ved å tegne et mønster eller dreie en tallskive. 

Det har blitt vanskeligere å ta patent på programvare:
Les om hvordan amerikansk høyesterett har tatt standpunkt i viktig symbolsak »

(Kilde: Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen