Test

Blinkskudd fra Sony Ericsson

Testresultater

Sony Ericsson K800i

Positive ting Svært godt kamera, god batteritid, mange gode nyttefunksjoner
Negative ting Litt stor og tung, lite minne,
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson K800i

Positive ting Svært godt kamera, god batteritid, mange gode nyttefunksjoner
Negative ting Litt stor og tung, lite minne,
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Vi hadde gledet oss lenge til vårt første møte med K800i, og gleden var derfor stor da telefonen ankom kontoret. Størrelsen til tross, så K800i ut til å være den selvsagte mobiltelefonen å ta med på ferien.

Best på bilder
Selv om K800i har langt mer å by på enn kamerafunksjonen, velger vi å ta for oss denne først. Det er tross alt de 3,2 megapikslene, autofokusen og den innebygde blitsen vi har ventet mest på.

I tillegg er vi naturligvis nysgjerrige på BestPic-funksjonen og om K800i virkelig fortjener å få bære Sonys kvalitetsstempel Cyber.shot.

Lever den opp til forventningene? Det umiddelbare svaret er ja. Bildene vi har tatt med K800i er svært gode – i alle fall gode nok til at vi har klart oss med én dings på tur denne sommeren.

Sammenliknet med bilder tatt med vanlige kompaktkamera eller bedre og mer høyoppløste digitalkamera, er det fortsatt en vei å gå, men til mobiltelefon å være, har vi ikke sett noe annet som kan måle seg med K800i.

Bildene holder absolutt høy nok kvalitet til utskrift i det mest vanlige 10x15 cm formatet, og med mindre du er svært kravstor er det dermed et velegnet kamera å ha med seg rundt.

BestPic-funksjonen lar deg ta 9 bilder i serie, og deretter velge ut det beste bildet. Skal du ta bilder av noen i bevegelse, er dette en unik mulighet til å få et skikkelig blinkskudd.

Let me entertain you
Men som nevnt er det ikke bare kameradelen som gjør K800i til en spennende mobiltelefon. Som underholdningsmobil har den også en rekke finesser å by på.

Den innebygde radioen viser deg hvilken radiostasjon du til enhver tid hører på, mens MP3-spilleren gir deg god oversikt i låter og spillelister, samt gode muligheter til å spole, spille låter i tilfeldig rekkefølge og skifte raskt mellom dine favorittlåter.

For å kunne få fullt utbytte for både kamera og andre underholdningstjenester kan det lønne seg å investere i et eksternt minnekort. Det er nemlig begrenset hva du får plass til på telefonens 64 MB internminne. For rundt 550 kroner får du 1 GB ekstra lagringskapasitet, noe du trolig vil sette stor pris på dersom du planlegger å bruke kamera- eller MP3-funksjonen hyppig.

Det er også tre forhåndsinstallerte spill på telefonen, og til tross for at ingen av dem er spesielt avanserte, får de både ventetid hos legen og lange bilturer til å virke kortere.

Kommunikasjon
Sony Ericsson har utstyrt K800i med 3G – noe som gir deg rask surfing enten det er direkte på telefonen eller i bruk som modem. Dessverre har den verken støtte for EDGE eller trådløst nettverk, så for å oppnå raske hastigheter er du avhengig av å være i et område med 3G-dekning.

Nettleseren på telefonen er god, og laster du i tillegg ned Opera Mini kan du enkelt og greit surfe alle favorittnettsidene dine uansett hvor du befinner deg.

Hekta på MSN eller IRC (Internet Relay Chat)? Ikke noe problem! Du kan enkelt installere tredjepartsprogramvare som gir deg muligheten til å kommunisere med venner og kjente også uten å ringe eller sende SMS.

Telefonen har også en god løsning for e-post, og dermed kan du holde deg oppdatert på e-post også i ferien, eller helgeturer utover sensommeren og høsten.

Gode taster
Vi har så vidt vært inne på størrelsen til K800i, og syntes i utgangspunktet telefonen var litt i største laget. Materialene som er brukt i K800i er solide og gir inntrykk av kvalitet, men bidrar også til at telefonen veier hele 115 gram, noe vi synes er litt i overkant.

Vekten ble imidlertid raskt tilgitt etter noen dagers bruk. Vi vil nemlig ikke være noe av det som sørger for den foruten. Den 2 tommer store skjermen har en oppløsning på 240x320 punkter, og er svært lyssterk og klar. I tillegg er tastene svært gode, og gir oss akkurat passe motstand når vi skriver tekstmeldinger og e-post.

K800i er også utstyrt med en rekke hurtigtaster. En egen hurtigtast starter nettleseren, en tar deg rett inn i din egenkomponerte snarveisliste, mens de to hurtigtastene på oversiden av skjermen tar deg til bildegalleriet og det knipsede bildet. Selvsagt kan du også aktivere kameraet, styre radio og MP3-spilleren og justere lyden med dedikerte taster på siden av telefonen.

God mobiltelefon, godt kamera
Mens menyene på K800i i stor grad er lik de vi har sett fra Sony Ericsson den siste tiden, har ordbokfunksjonen, eller T9, fått en aldri så liten overhaling. I tillegg til å lære seg ord, foreslår den også ord du har brukt sammen ofte. Er du heldig trenger du bare skrive et ord, før telefonen foreslår resten av meldingen for deg.

Batteritiden er imponerende lang til 3G-telefon å være, og selv med 3G aktivert og lysstyrken på maks, holder batteriet overraskende lenge. Selv med hyppig bruk har vi sluppet å lade telefonen mer enn rundt hver tredje dag.

Til tross for at K800i ikke er den mest avanserte mobiltelefonen fra selskapet, er vi svært fornøyde med både kamera og telefonens øvrige funksjoner. Dette er den suverent beste kameramobilen på markedet, og et glimrende alternativ for deg som vil ha en alt-i-ett-mobiltelefon.


Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson K800i
.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen