Blind Dating

Danny er både intelligent og pen, noe som gjør ham til en damemagnet. Det er bare et problem: Han er blind og jomfru. Hans kåte bror blir selvsagt en smule overrasket når han finner ut at Danny fortsatt har møydommen i behold. Dette må det selvfølgelig gjøres noe med og straks begynner damejakten - men hvor lett er det å finne den rette når du ikke ser noen ting?

Dannys kåte bror skal ordne opp.
Dannys kåte bror skal ordne opp.

Å finne den rette

Dette viser seg å være vanskeligere enn først antatt. Det er ikke lett for vår venn å finne ei som ikke er kjøpt for penger eller bare syns synd på ham. For Danny handler dette nemlig ikke bare om sex, men også om å finne den rette.

Når han på egenhånd finner dama som er midt i blinken, som selvfølgelig er veldig lekker selv om han ikke kan se det, så dukker det andre problemer opp. Nemlig problemene rundt kulturforskjeller. Selv om du har draget, så hjelper det lite når dama er lovet bort til en annen mann fra en kultur som ikke har samme synet på kjærlighet.

Klisjefylt

Helt fra den kjekke unge gutten, som selvfølgelig er jomfru, vandrer inn på lerretet kan du lukte klisjeer lang vei. Først og fremst føler du at du har sett karakteren før et eller annet sted. Han er den typiske, godhjertede og modige personen som alle kan se opp til, men ingen kan kjenne seg igjen i. Filmskaperne har prøvd å gjøre han interessant, men feilet kraftig. Hovedrollen er blottet for menneskelige trekk, og du får fort følelsen av at han er oppdiktet.

Ikke alle karakterer kan være like spennende.
Ikke alle karakterer kan være like spennende.

"Blind Dating" er jo en romantisk komedie, og tar derfor selvfølgelig utgangspunkt i å lære oss leksa om kjærlighet og det å finne den rette. Selv om dette er en gammel lekse, så klarer en del filmer innen sjangeren fortsatt å mate den til oss på en god og underholdende måte - noe som dessverre ikke er tilfellet her.

Filmen spiller for det meste på følelser og humor, en blanding den takler dårlig. Først får du servert en masse humor, som til tider kan virke litt desperat. Så kommer dramaet, som blir spolert av overdrivelse, klisjeer og de umenneskelige karakterene.

Glemt bonusmateriale

Bonusmateriale er det ikke mye å si om på denne utgivelsen av "Blind Dating", rett og slett fordi det ikke eksisterer. Det er vel kanskje ikke så lett å lage dette til en romantisk komedie, men ting som bortklipte scener, kommentarspor eller lignende er vel å forvente. Men neida, det eneste du får velge på menyen her er språk.

Konklusjon

"Blind Dating" er en film som desperat prøver å tilføye noe nytt til den gamle leksa om kjærlighet. Uheldigvis kan det til tider virke som manusforfatterne nesten har glemt ut karakterene, eller i hvert fall gjort en dårlig jobb, siden de er nokså blottet for menneskelige trekk. Blandingen av humor og romantikk er heller ikke noe å skryte av - det blir en klumpete saus av high school-humor og de mest klissete, romantiske klisjeene. Den er nesten, kort sagt, en billig versjon av "The 40 Year Old Virgin".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen