Bli vektløs

I oktober arrangeres World Space Week i Huston, Texas. Der skal det feires at det er 50 år siden den første satteliten, Sputnik 1, ble skutt opp.

I den anledning vil en norsk skoleungdom bli plukket ut for å få bli med på arrangementet, og ikke minst få oppleve vektløs tilstand.

Parabelfly
- Vedkommende vil følge med meg over til Huston. Denne personen vil som en del av arrangementet få en tur med et såkalt parabelfly, forklarer Kolbjørn Dahle, som er ansvarlig for konkurransen i Norge.

Et parabelfly er et spesialfly som flyr i kraftige buer slik at det oppstår vektløshet i perioder. NASA bruker slike fly i sin opptrening av astronauter.

Kjempemulighet
- Dette er en kjempemulighet for ungdom som har interesse i romfart, sier Dahle, som råder flest mulig til å delta i konkurransen.

Ungdommer fra hele 50 land vil få muligheten til å delta på arrangementet. Den heldige vil derfor ikke bare ha mulighet til å oppleve vektløshet, men også få en rekke nye venner.

Må være mellom 15-18 år
World Space Week er organisert gjennom FN og er verdens største offentlige arrangement for romfart, ifølge Forskning.no.

For å delta i konkurransen må du være mellom 15-18 år og sende inn 10-15 linjer om deg selv og hvorfor akkurat du vil oppleve vektløshet. Dette må du sende inn til Nasjonalt Senter for Romrelatert Opplæring innen 25. mai.

Mer informasjon om konkurransen finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen