Bli med på Wiki-roman

Bli med på Wiki-roman

Har du en forfatterspire i magen og er lei av å ikke bli lest? Nå kan du delta i fellesromanen ”A million Penguins” på internett.

Lansert i går

Prinsippet er det samme som med Wiki, altså en nettside der alle kan endre og legge til informasjon. Det er mest kjent via Wikipedia, som er et slik nettbasert leksikon.

Ifølge Reuters er britiske Penguin det første forlaget som starter et slik fellesprosjekt av en roman. Boka ble lansert i går, og de første kapitlene er allerede skrevet og endret av ulike personer. Planen er at bokprosjektet vil ligge ute i minst seks uker.

Kreativ skriving
Romanen har fått navnet ”A million penguins” og er ifølge forlaget et prosjekt i kreativ skriving og samhold. Romanskrivning er ikke noe typisk fellesprosjekt, og det store spørsmålet er om dette vil bli et eksempel at flere kokker gir mer søl.

- Man kan ikke vente all verden av struktur og sammenheng av et slikt fellesprosjekt. Jeg er glad så lenge romanen ikke blir til en robot-zoombie-henrettelse-av-afrikanske-ninjaer-i- verdensrommet-fortalt-av-en-søramerikansk-far, skrev en Penguins bloggere, Jon Elek.

Tango-forgifteren

Forlaget hevder at det foreløpig ikke er planer om å gi ut det endelige resultatet i bokform.

- Vi ønsker ikke å forvente oss for mye av prosjektet, men det er klart det ville ha vært hysterisk morsomt hvis vi kunne trykke en versjon av boka, sier Penguin-forlegger Jeremy Ettinghausen til Reuters.

Det første kapitlet handler foreløpig om Carlo, en vanskeligstilt mann som går tur med hunden sin. På den andre siden av jorden sitter morderen Tom Morouse, kjent som ”tango-forgifteren”.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen