Bli kvitt smugtitterne

Apple har søkt om et patent på en teknologi som gjør at innsynsvinklene på en LCD-skjerm kan justeres. Med denne teknologien kan for eksempel brukere selv bestemme i hvilken grad andre skal kunne se hva man betrakter på sin mobile enhet på en offentlig plass som buss eller kafé.

Patentet beskriver hvordan Apple hevder at man kan benytte seg av spredningsmoduler for å styre lysretningen på skjermen. Disse modulene er plassert over de flytende krystallene som styrer lyset i skjermen, og ved å gjøre dem justerbare, kan man dermed styre lysets retning slik man selv måtte ønske.

Kan gjelde alle produkter

I patentsøknaden nevner Apple mobiler og bærbare datamaskiner, noe som kan henvise til omtrent alle av Apples mest populære produkter – blant annet MacBook, iPad, iPhone og iPod.

Patentsøknaden er fra november 2009, men Apple har ennå ikke sikret seg patentet. Dette kan være noe av grunnen til at teknologien ennå ikke har blitt implementert i Apples produkter.

Din mening

Hva tror du om en slik teknologi? Ville det ha vært en nyttig måte å verne om privatlivet på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen