Guide

Bli en super-taster

Om SMS

Verdensrekord i SMS
Den offisielle rekordteksten for SMS:
"The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human."


SMS-verdensmester Ben Cook klarte å skrive denne teksten på 42,22 sekunder - uten ordbok.

Om SMS

Verdensrekord i SMS
Den offisielle rekordteksten for SMS:
"The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human."


SMS-verdensmester Ben Cook klarte å skrive denne teksten på 42,22 sekunder - uten ordbok.

Vi sender stadig mer SMS til familie, jobb og venner, og mange av oss kan nok ikke tenke seg hvordan det er å leve uten.

Men for å bli en skikkelig SMS-racer er det et par ting du bør tenke på. For det første bør du skaffe et abonnement der du ikke må betale skjorta for hver melding. I tillegg finnes det en rekke tips og triks som lar deg skrive SMS raskere og enklere.

Det viktigste for å skrive fort er selvsagt å øve mye, akkurat som i alle andre prestisjefylte idretter. Men samtidig finnes det noen triks som hjelper deg på vei.

(Dette er en oppdatert versjon av SMS-guiden fra 2006)

 

Et par småtriks og massevis av øvelse - og vips, så er du SMS-konge.
Et par småtriks og massevis av øvelse - og vips, så er du SMS-konge.

Skriv fortere

  • Bruk ordboken

Først og fremst bør du prøve ut mobilens innebygde ordbok, som heter T9 hos de fleste produsenter og iTap i Motorola-mobiler. Da slipper du en god del tastetrykk siden telefonen gjetter hvilket ord du skriver. Ordlisten lærer seg også hvilke ord du skriver ofte, slik at den blir mer og mer effektiv i gjettingen.

Framgangsmåten for å aktivere ordboken varierer fra modell til modell. Hvordan du gjør det på din telefon kan du lese i brukerveiledningen, men som regel gjør du det med #- eller *-tasten.

  • Fullfør en bokstav

Dersom du ikke bruker ordbok: Når du skal skrive to bokstaver etter hverandre som ligger på samme nummertast, irriterer du deg kanskje ofte over at du må vente en stund før du kan skrive bokstav nummer to. Men det trenger du faktisk ikke. Trykker du pil til høyre fullfører du den bokstaven du skrev, slik at du kan skrive den neste med én gang.

  • Bruk tallene riktig

Om du skal skrive et tall (1-9) er det bare å holde inne nummertasten. De fleste telefoner har også en egen tallmodus du kan bruke når du skal skrive en lang rekke med sifre.

  • Bla mellom innkommende SMS

Når du har lest en innkommende tekstmelding, kan du enkelt bla til neste tekstmelding uten å gå ut av den første. På en mobil med Series 60-menyer blar du fram og tilbake ved å trykke til høyre eller venstre. På mange andre telefoner kan du bruke * for å bla tilbake og # for å bla fremover.

  • Qwerty-tastatur

Hvis du vil skrive meldingene dine med et vanlig tastatur men ikke ønsker å være lenket til en PC, bør du vurdere en telefon med innebygget eller trådløst fullt qwerty-tastatur.

Se alle mobiler med fulltastatur i prisguiden >

Det finnes også trådløse tastaturer som kobles til mobilen din gjennom blåtann. Ta for eksempel en titt på Freedom Keyboard One.

Skriver du på PC-en, går det sannsynligvis mye fortere enn på mobilen.
Skriver du på PC-en, går det sannsynligvis mye fortere enn på mobilen.
  • Send SMS fra internett

Med Amobil SMS Mamma kan du sende SMS via Messenger på hvilken som helst datamaskin. Meldingene skriver du kjapt og enkelt med tastaturet på PC-en.

Les mer om SMS Mamma >

Både Netcom og Telenor tilbyr å sende tekstmeldinger fra internett. Disse løsningene setter deg i stand til å sende SMS fra ditt eget telefonnummer fra en hvilken som helst PC hvor som helst i verden

Begge operatørene lar deg sende et visst antall meldinger gratis hver måned. Hos Telenor får du 30 meldinger, mens du hos Netcom får 25. Når du har brukt opp gratismeldingene, betaler du samme pris som for å sende fra mobilen.

Både Netcom og Telenor tilbyr også egne programmer som lar deg sende tekstmeldinger fra PC-en.

 

Betal mindre
Hvis du sender 20 meldinger eller flere om dagen kan du spare mye penger på å velge riktig abonnement. Netcom og Telenor tilbyr alternativer som gir deg muligheten til å sende ubegrenset eller tilnærmet ubegrenset med meldinger for en fast pris hver måned.

Telenors alternativ for SMS-fantomet er et abonnement som heter Djuice Nonstop. Denne løsningen koster 299 kroner i måneden, og lar deg sende så mange tekstmeldinger du bare lyster uten at det koster deg mer enn dette.

Netcom har ingen abonnement som fungerer på samme måte som Djuice Nonstop. Derimot har de tilleggstjenesten SMS Mania, som lar deg sende 2000 tekstmeldinger i måneden for 200 kroner. Du kan kombinere SMS Mania med alle Netcom-abonnement bortsett fra kontantkort. Har du kontantkort må du kjøper et SMS Mania månedskort til 299 kroner. 2000 meldinger tilsvarer over 66 meldinger om dagen, og burde holde for selv de verste storbrukerne.

Vi anbefaler deg imidlertid først og fremst å ta en titt på din forrige mobilregning, og slå forbruket ditt inn på Post- og Teletilsynets priskalkulator. Da får du vite hvilket abonnement som lønner seg for akkurat ditt forbruk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen