Bli din egen radiosjef

Dersom du vil koble iPod-en din til bilstereoen, men blir svett av tanken på å plukke ut anlegget og fikle med ledninger inni dashbordet, er en radiosender noe du burde vurdere.

Utstyrsprodusenten Belkin slapp i forrige uke to nye radiosendere til iPod. Disse sender på FM-båndet, det samme systemet vanlige radioer bruker.

Den første er en ny alt i ett-løsning som gjør det enda enklere å bli sin egen kringkastingssjef. Belkin TuneCast Auto inkluderer lader for sigarettenneren, så du slipper å gå tom for batteri på turen.

Selve radiosenderen er montert i andre enden av ledningen, og fungerer som en fjernkontroll. Riktignok så er det grenser for hva du får kontrollere med denne - den kan nemlig kun brukes til å skifte mellom to sendefrekvenser du kan stille inn. Skjermen viser hvilken frekvens du sender på og batteristyrken på iPod-en.

Ut fra FM-senderen går det en ledning til selve iPod-en. Dette er ikke en jack-plugg som den du finner på vanlige hodetelefoner, men av den typen du plugger i bunnen av iPod-en. Dermed får du både lading og lyd gjennom en enkel tilkobling.

Enkel løsning
Den andre FM-senderen Belkin presenterte heter TuneFM, og er en enklere løsning som ikke først og fremst er beregnet på bilbruk. Denne kan du bruke hvor som helst.

Dette er en sender som monteres på toppen av iPod-en og trekker strøm rett fra batteriet til spilleren. Den bruker hodetelefonutgangen og fjernkontroll-kontakten som iPod har på toppen.

TuneFM har også et numerisk display, slike du finner på billige kalkulatorer, som forteller hvilken frekvens du sender på, og hvilken forhåndsinnstilling du har valgt. I likhet med TuneCast Auto, kan du bare ha to frekvenser lagret i minnet på senderen.

Begge de to radiosenderne skal slippes i november, og vil ligge på henholdsvis rundt 600 kroner ($59,99) og 400 kroner ($39,99).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen