Elektrisk stimulering av hjernen kan gjøre deg smartere.
Teknofil
Elektrisk stimulering av hjernen kan gjøre deg smartere. (Bilde: Allan Snyder, All Rights Reserved)

Bli smartere med denne magiske elektrohatten

Elektrisk hjernestimulering kan gjøre deg midlertidig smartere og mer kreativ.

Har du lyst til å bli lurere og mer kreativ? I alle fall midlertidig? Da skal det bare være å ta på seg hodeplagget det er bilde av ovenfor.

En ny studie publisert i Neuroscience Letters viser at elektrisk hjernestimulering kan gjøre deg smartere og mer kreativ i en midlertidig tidsperiode. I teorien skal du med andre ord kunne ta på deg elektrohatten og løse vanskelige oppgaver du ikke klarte i forkant.

De ni punktene

Gåten med de ni punktene.
Gåten med de ni punktene.Foto: Wikimedia, Public Domain

Testpersoner fikk i oppgave å løse den såkalte gåten med ni punkter. Her må du koble sammen de ni punktene ved å tegne inn fire rette linjer uten å løfte blyanten fra papiret.

Ifølge studier er folk flest ikke i stand til å løse denne oppgaven, selv etter å ha fått åpenbare hint om å «tenke utenfor boksen». Løsningen på gåten finner du hos Wikipedia.

Fra ingen til nesten halvparten

Forsøkene ved Centre for the Mind hos University of Sydney viste det samme resultatet: Ingen av testpersonene klarte å løse gåten etter å ha forsøkt i noen minutter.

Da de utstyrte halvparten av testgruppen med et elektrodehodeplagg som avga svake elektriske stimuleringer til hjernen, ble 40 prosent av personene plutselig i stand til å finne svaret.

Du kan altså i teorien ta på deg en hatt og få 40 prosent sjanse til å bli flinkere til å løse problemer. I framtiden kan vi muligens se slike teknikker bli brukt oftere, for eksempel med en «tenkehatt» som frigir mer kreativitet når du sitter fast.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilder: ScienceDirect.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen