Illustrasjonsbilde. Nettsiden til Tomnod venter på flere bilder for øyeblikket, og dette er bare kartet til DigitalGlobe.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. Nettsiden til Tomnod venter på flere bilder for øyeblikket, og dette er bare kartet til DigitalGlobe. (Bilde: DigitalGlobe)

Bli med og let etter det savnede flyet

Finkjem satelittbilder sammen med tusenvis av andre frivillige.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du har helt sikkert hørt om flyet som forsvant da det var på vei over Indiahavet fra Kuala Lumpur i Malaysia mot Beijing i Kina, MH370. Det er fortsatt ikke funnet, men nå kan du selv gjøre en innsats for å finne det om du vil.

Satelittbilde-crowdsourcing

Det er gjennom en crowdsourcing-side for satelittbilder, Tomnod, at vanlige nettgjengere nå kan forsøke å finne flyet. Inititativet ble satt igang på mandag, av Tomnod selv og moderkompaniet DigitalGlobe. Sistnevnte leverer satelittbildene som brukes til å finne flyet.

Tomnod er for øvrig en tjeneste som lar frivillige bruke sin tid på å hjelpe andre eller løse virkelige problemer gjennom satelittbilder. Måten dette skjer på, er at hver bruker har muligheten til å se gjennom haugevis av bilder, markere interessante objekter og detaljer. Og det fungerer; da en tyfon traff Filippinene i fjor, markerte tusenvis av brukere over 60 000 objekter på under 24 timer.

Her skal du selv kunne gå inn og finkjemme satelittbildene av havet der flyet skal ha forsvunnet. I skrivende stund sier nettsiden imidlertid at den venter på flere bilder, og at Tomnod vil være oppe og gå igjen om kort tid. Så om du ønsker å hjelpe de etterlatte er du pent nødt til å sjekke siden titt og ofte de nærmeste dagene.

Over 200 savnede

Flyet som tok av fra Malaysia var av typen Boeing 777, og har vært sporløst forsvunnet siden forrige lørdag. Det var totalt 239 mennesker om bord, 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer. Nå trapper vietnamesiske myndigheter ned letingen, mens Kina trapper opp. Crowdsourcing-hjelpen kan nok uansett bli en kjærkommen hjelp.

Ulykker er sjeldent noe vakkert syn. 
Det var det heller ikke da disse to flyene krasjet i lufta »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen