Bli en Dropbox-mester med ti enkle tips
Teknofil
(Bilde: Dropbox/Teknofil.no)

Bli en Dropbox-mester med ti enkle tips

Skylagringens konge har mange gjemte funksjoner du bør kunne.

De siste årene har skylagringstjenester vokst opp på utallige steder på nettet. Alle vil passe på filene dine, og alle lover deg alt fra masse lagringsplass, rask overføringshastighet og uanstrengt synkronisering på tvers av alle dingsene dine. 

Men selv om det finnes drøssevis av alternativer der ute, er det én tjeneste som har fortsatt skiller seg ut som én av de aller beste. En tjeneste som nesten dukker opp i ethvert teknologihode når man sier "skylagring". Vi snakker selvfølgelig om Dropbox

Dropbox er enkelt å bruke, enkelt å sette opp, og som den slue reven den er gir den deg akkurat nok lagringsplass gratis for at du skal bli avhengig av den. 

Vi har satt sammen en liste på ti punkter, basert på Gizmodos Dropbox-artikkel, for hvordan du kan bruke tjenesten til sitt ypperste potensiale, slik at hverdagen din blir et par hakk lettere.

1. Få så mye gratis lagringsplass som mulig

Når du først registrerer deg på Dropbox får du 2 GB med gratis lagringsplass. Det bør være nok til å lagre sporadiske filer du vil synkronisere, men ikke stort mer enn det. I stedet for å punge ut for mer lagringsplass umiddelbart, er det flere måter å tjene seg opp gratis lagringsplass. 

  • Hver venn du tipser om Dropbox, og som bruker referansekoden din når de registerer seg, gir deg 500 MB ekstra lagringsplass.
  • Trykker du på Twitter-knappen på tjenesten og tvitrer om hvor bra Dropbox er, får du ytterligere 125 MB lagringsplass. Følger du dem i tillegg får du enda mer.
  • Koble kontoen din til Facebook for 125 MB lagringsplass
  • Hver gang du laster opp 500 MB via Drobox' kamera-tjeneste, får du ytterligere 500 MB å rutte med. Dette varer imidlertid bare opp 3 GB ekstra lagringsplass. 
  • Hold et øye med Dropbox-forumet, hvor det ofte deles ut gratis lagringsplass for å teste ut ulike tjenester eller betaprodukter. 

2. Gjenopprett slettede bilder

Skulle du tilfeldigvis slette favorittbildene dine av kjæresten, eller miste dokumentene du bare  ha på jobb, er det ingen vits å stresse. Dropbox passer på alle filene i 30 dager etter at du har slettet dem fra mappene dine, slik at du har litt tid til å angre deg på. 

Gå til filutforskeren på Dropbox-nettsiden, og trykk på «Show deleted files»-knappen, hvor du vil finne alle de dødsdømte filene dine. Alt du trenger for å dra dem tilbake inn i den virkelige verden igjen er å høyre klikke på dem, og trykke «Restore». Dette fungerer også på slettede mapper.

3. Last opp mobilbilder automatisk

Hvis du vil være sikker på at du aldri mister et bilde du tar, kan du skru på en lur funksjon på Dropbox-applikasjonen din. Funksjonen er lagt inn på både iOS- og Android-versjonen av Dropbox-appen, og er ganske lett å finne.

Trykk deg inn på innstillinger, og huk av for automatisk opplastning til nettet. Du kan velge om bildene bare skal synkroniseres hvis du er tilkoblet et trådløst nett, eller om den kan gjøre det over mobilnettet også. 

På denne måten kan du slette bilder på mobilen for å holde den litt ryddigere, uten å være redd for at du kommer til å angre deg, eller at bildene forsvinner for alltid. 

4. Skru på to-stegs-verifisering for økt sikkerhet

Nå som tilsynelatende hele verdens data blir flyttet opp i «skyen», er det viktig å huske på sikkerheten. Tjenester som Dropbox er veldig hendige, men kommer de i feil hender kan du plutselig ha et stort problem. 

For å øke sikkerheten på tjenesten implementerte Dropbox såkalt to-stegs-verifisering i august i fjor. Det gjør det litt mer klønete å bruke tjenesten, med også langt sikrere. 

Du kan aktivere sikkerhetsfunksjonen under Sikkerhetsfanen på Dropbox-innstillingene. Så fort du har aktivert den vil du få en unik kode tilsendt til mobilen din hver gang du skal logge på tjenesten. Du vil trenge både den unike koden og ditt vanlige passord for å kunne logge på, og hvis du vil koble til en ny enhet til Dropboxkontoen din. Ja, det er litt mer klønete, men da slipper du å være nervøs for at noen skal misbruke passordet ditt.

Les også: Ni tips som sikrer mobilen

5. Del store filer og mapper på en enkel måte

Hvis du har vært en Dropbox-bruker fra starten av, har du kanskje gått glipp av hvor enkelt det er å dele filer og mapper med vennene dine, uansett om de bruker Dropbox eller ikke. 

Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på en fil, huke av for «share link», og vips har hvem enn du sender den til full lese-rettighet på filen eller mappen. Enkle ting som bilder, PDF-er og noen type videoer blir vist direkte i nettleseren, i tilfelle vennen din ikke vil laste den ned. 

Bli med over på neste side, så tar vi for oss de fem siste stegene for å bli en Dropbox-mester »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen