Sony Personal 3D Viewer HMZ-T2. (Bilde: Sony)

Bli brillefin til film og spill

Ny 3D-superbrille fra Sony.

I serien "ting vi jammen ikke er sikre på om vi vil ha", presenterer vi i dag Sonys nye HMZ-T2, en såkalt Personal 3D Viewer. Denne gedigne brilleinnretningen, lansert på årets IFA-messe i Berlin, skal ifølge pressemeldingene gi deg "din egen kino-opplevelse hjemme i stua".

Spørsmålet er selvfølgelig om du trenger en sånn dings, dersom du nå faktisk har en stue.

For bilde og lyd

HMZ-T2 er enkelt forklart et hodesett for både syn og hørsel. Fokuset er på den visuelle delen, der to OLED-skjermer – ett for hvert øye – gir deg muligheten til å se film og spille spill i både 2D og 3D. Hodesettet skal visstnok være spesielt godt egnet for sistnevnte, ettersom de to små skjermene skal gi skarpe bilder helt uten cross-talk-forstyrrelser eller flimring.

Foto: Sony

Synsfeltet er oppgitt til 45 grader, noen som skal gi "en fullverdig widescreen kinoopplevelse". For filmfanatikere er det også verd å nevne en modus som kalles 24p Tru Cinema, altså blir du med denne servert 24 bilder i sekundet – samme tempo som filmer skytes i. Innbitte gamere har på sin side fått en Clear-modus for ekstra raske sekvenser.

Lyd er en naturlig del av både film- og spillopplevelsene, og Sony har slett ikke glemt den delen. Her skrytes det av flere forskjellige valgfrie lydmodi, samt Virtualphones – en teknologi som etter sigende skal lage et 360 graders lydfelt og således emulere 5.1 surround.

Hva som er vel så viktig er kanskje likevel at Sony nå har lagt opp til at du skal kunne bruke dine egne hodetelefoner eller øreplugger – en langt bedre løsning enn på forgjengeren.

Lettere og enklere å tilpasse

Foto: Sony

Selv om HMZ-T2 er relativt stor, skal den være lagd med stor vekt på brukerens komfort. Selv om det kanskje ser ut som du har hatt en lei ulykke involverende en liten UFO når du bruker den, trenger det jo ikke å kjennes sånn ut.

Hele sulamitten har en vekt på 330 gram, noe som skal være tyve prosent lavere enn tidligere modeller. Nye Personal 3D Viewer har justerbart hodebånd og pannestøtte, skjermglass som kan posisjoneres og avtakbare lysskjold.

Videre passer hodesettet på å avpasse fargetemperaturen etter hva du ser på, slik at du ikke så fort skal bli sliten i øynene av for sterk fargeintensitet.

– Med en gang du ser på en film eller spiller et spill skal du bli fullstendig oppslukt av det som foregår, hodesettet er det siste du skal tenke på, sier Naoto Yoshioka, Home Audio Video senior produktspesialist ved Sony Europefortsetter Yoshioka.

Sony Personal 3D Viewer HMZ-T2 skal være tilgjengelig hos forhandlere fra begynnelsen av desember. Veiledende pris er oppgitt til 8200 norske kroner.

Kilde: Pressemelding

(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)
(Bilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen