Blekk tar igjen laser
Teknofil

Blekk tar igjen laser

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Laserprintere med toner har lenge vært et klart valg for dem som skriver ut mye. Disse har vist seg å være både raskere og mye mer kostadseffektive enn blekkskrivere.
 
Samtidig jobbes det stadig med å forbedre blekkteknologien, og nå kommer printerprodusentene med blekkskrivere som skal være billigere i drift enn de tradisjonelle laserskriverne.
 
Vi har valgt å bruke bedriftsskriveren Epson Busniness B500DN som et eksempel på en av skriverne som sikter mot å revolusjonere blekkmarkedet. Det er en blekkskriver som skrive ut farger like effektivt som en svart-hvitt laserprinter. Den er beregnet for dem som skriver ut mye, for eksempel små- og mellomstore bedrifter og hjemmekontor som skriver ut mer enn 500 sider i måneden.
 
Vi understreker at andre printerprodusenter nå også har lignende blekkmodeller som skal være mer kostnadseffektive. Vi kan for eksempel nevne  HP Officejet Pro K5400dn, som skal kunne gi fargeutskifter med opptil 50 prosent lavere kostnad per side enn laserprintere.

Les også:
Mye å spare på printerblekk
Er uoriginalt blekk trygt?

Felles sidemåling
 Den nye ISO-standarden er kjent som den mest pålitelige metoden for felles testing av blekkskrivere under normale forhold, med tanke på å sammenlikne blekkutnyttelsen til forskjellige konkurrerende skrivere.


 
Hos Epson B500DN holder det medfølgende blekket ifølge ISO-standarden (ISO24711) til 3000 sider med svart og 3500 sider med farger.
Det finnes også patroner med ekstra stor kapasitet som gir enda mer valuta for pengene.

Ekstra høy kapasitet med svart skal gi 8000 sider per kassett og koster rundt 585 kroner. Det finnes også høykapasitet med svart til rundt 408 kroner som skal gi 4000 sider, og høykapasitet med farger til 525 kroner som skal gi 7000 sider .
 
- Kan overgå laser
- Stadig flere er opptatt av totalt forbruk framfor kun å se på innkjøpspris på skriveren. Epson har alltid jobbet for å senke totalprisen med lavere driftskostnader, sier markedssjef Solfrid Liland i Epson Norge.
 
Hun forklarer at årsaken til det mer effektive blekket er en kombinasjon av deres inkjet-teknologi Epson Micro Piezo og større printerkassetter som gir plass til mer blekk.
 
- Jeg tror blekkskrivere har potensial til å utkonkurrere laser på noen områder etter hvert som teknologien nå forbedres, sier Liland.
 
DenneEpson-skriveren har likevel ikke solgt overveldende ennå, og Liland tror årsaken er at bedrifter og andre storbrukere er lært opp til at laser er både raskere og billigere til deres behov.


 
- Det tar nok litt tid å omvende kundene og få dem til å innse at blekk faktisk kan være et gunstigere alternativ. Derfor håper vi på stadig økende interesse nå fremover, sier Liland.
 
Nytt for mange
Også daglig leder i nettbutikken Ps.no, Petter Aaland, mener både produsenter og forhandlere bør bli flinkere til å kommunisere utskriftskostnadene videre til kundene.
 
- Vi har solgt en del av denne skriveren, men salget vil nok øke når kunden blir klar over at du faktisk kan skrive ut i blekkvalitet og farger til bedre pris enn svart/hvitt på laserskriver, sier Aaland og legger til:
 
- De som har kjøpt denne skriveren til sin bedrift kommer ofte tilbake og kjøper flere, så det er jo et godt tegn.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen