Ble rik på hvite iPhone 4-deksler

Apples hvite utgave av iPhone 4 har blitt utsatt en rekke ganger, tilsynelatende til stor forargelse blant flere fans.

High School-eleven Fei Lam fra New York valgte å ta saken i egne hender og skaffet seg kontakter hos iPhone-leverandør Foxconn, ifølge MaximumPC.com. Foxconn produserer etter sigende deler til 137 000 iPhone-enheter for Apple hver eneste dag.

Via denne leverandøren fikk Lam kloa i hvite iPhone 4-deler, som han igjen har solgt på sin egen nettside. Dette har han tjent bra med penger på, faktisk mer enn 130 000 dollar - rundt 800 000 kroner.

Det har fått Apple til å sette søkelyset på 17-åringen.

- Jeg fikk en e-post fra en privatetterforsker som anklagde meg for å selge varer som var stjålet, noe jeg er 100 prosent sikker på at ikke er tilfellet, sier Lam til avisa The New York Observer.

Han sier også at de som kontaktet ham utga seg for å være fra et byrå som jobbet med å avdekke forfalskninger og misbruk av varemerker. Apple skal ha brukt lignende firmaer til å få fjernet annonser for salg av hvite iPhone 4-mobiler på eBay.

Lam hevder imidlertid at han "ikke vet hvordan alt dette juridiske virker". På grunn av streng amerikansk lovgivning risikerer han både klekkelige bøter og en eventuell fengselstraff dersom han blir dømt for å selge stjålne varer i nettbutikken sin.

Les også:

Hvit iPhone 4 forsinket - igjen

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen