Ble nektet å fotografere i Botanisk hage

Vaktene mente ettbensstativ var profesjonelt utstyr.

Utstyrt med et vanlig speilreflekskamera og et ettbensstativ gikk vår forumbruker Viator til Botanisk hage i Oslo for å fotografere. Etter kort tid kom det to vakter som sa at stativet måtte pakkes vekk, da det var å regne som profesjonelt utstyr, som var forbudt å bruke i Botanisk hage.

-Jeg har hatt mye glede av å fotografere i botanisk hage i flere år, og dette har jeg aldri hørt om før. Det står ingenting om dette på deres hjemmesider så vidt jeg kan se, og det er ingen skilt noe sted heller, forteller han.

Dette høres såpass spesielt ut at vi tar kontakt med Botanisk hage for å forhøre oss om hva som gjelder. Vi får snakke med pressekontakt Karin-Brit Schonhowd, som kan fortelle at til privat bruk kan er man fri til å fotografere hva man vil og med det utstyret man vil. Til profesjonelt bruk er det en avgift.

Ikke til kommersiell bruk. Foto: Viator.
Ikke til kommersiell bruk. Foto: Viator.

- Vaktene har instruks om å henvende seg til fotografen dersom det ser ut som de fotograferer profesjonelt, og dette blir vurdert blant annet på utstyret som brukes. Dersom det er til privat bruk skal ikke vaktene hindre dem, sier Shonhowd når vi spør om hvilken instruks vaktene har.

Når vi presenterer saken til Viator, sier ber Schonhowd meg umiddelbart om å sende henne saken på e-post så hun kan ta det opp med vaktene, og også om e-postadressen til fornærmede.

Det virker som om vaktene har gått ut over sin myndighet, eller ikke blitt informert skikkelig om hva som gjelder. Dette likner på en tendens vi ser i Storbritannia, der det blir vanskeligere og vanskeligere for vanlige mennesker å fotografere på offentlig sted.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen