1,44 dollar i porto kan tydeligvis bli en stor sak. (Bilde: iStock/573326)

Ble saksøkt etter negativ tilbakemelding på eBay

Noen selgere setter mindre pris på dårlig respons enn andre.

På nettmarkedsplasser som eBay er det en nyttig funksjon som lar kjøpere vurdere selgere. En selger med dårlig rykte er følgelig noe du burde styre langt unna, mens en selger med godt rykte er noen du vanligvis kan handle med uten problemer.

«Vanligvis» er altså et nøkkelord her, for noen ganger kan en situasjon komme ut av kontroll. Det skjedde nylig i USA, da en kunde ga en bedrift negativ tilbakemelding på eBay. Bedriftens svar? Søksmål.

Ekstra stress

Amy Nicholls betalte 175 dollar (litt over 1000 kroner) for et mikroskoplys fra det Ohio-baserte firmaet Med Express, samt 70 kroner for frakt. Hun ble derfor litt irritert da hun i tillegg måtte betale 1,44 dollar (8,5 kroner) i porto, og la igjen en klage om dette på eBay.

Med Express gikk med på å betale portoen, men spurte samtidig om Nicholls ikke kunne fjerne den negative tilbakemeldingen – av frykt for at den kunne skade anseelsen deres.

Dette nektet Nicholls å gjøre, og dermed var haraballet i gang.

Inn med advokat

Med Express reagerte med å saksøke Nicholls, fordi de hadde tilbudt seg å betale portoen. Hun hadde derimot ikke tenkt til å gi etter. I stedet henvendte hun seg til advokatfirmaet Public Citizen Litigation Group, hvor advokaten Paul Levy skrev følgende brev til Med Express, med krav om å gi opp søksmålet:

«Poenget til Nicholls er ikke pengene, men det unødvendige stresset. Meningen kan være riktig eller feil, men å uttrykke den er ingen krenkelse. Det er i hvert fall ingen grunn til å søke erstatning for tort og svie. Forbrukere kan like gjerne ta denne typen bølleadferd med i regnskapet når de vurderer å handle med Med Express.»

Hvis ingen av partene gir seg, kan det dermed bli en tvistesak eller mer ut av det hele – noe ingen tjener på.

Her er en annen sak fra søksmålfronten:
Saksøkes for å ha sendt SMS til kameraten »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen