Illustrasjonsfoto: David Villarreal Fernández

Teknofil Ble reddet via Twitter

Illustrasjonsfoto: David Villarreal Fernández

Ble reddet via Twitter

Kidnappingssak i Sør-Afrika vekker oppsikt.

Mikrobloggingtjenesten Twitter kan være et nyttig redskap for de som liker å holde seg oppdatert på nyheter fra venner, myndigheter, kjendiser og fagpersoner. Men tjenesten viser seg også å være en livredder, noe en kidnappingssak fra Sør-Afrika illustrerer.

En mann som satt i bilen sin ble angrepet av banditter og deretter dyttet inn i bagasjerommet på bilen. Men skurkene glemte én viktig detalj – offeret var fremdeles i bestittelse av sin mobiltelefon.

Ild i tørt gress

Ved å ta i bruk telefonen sendte mannen en tekstmelding til kjæresten for å varsle henne om den alvorlige situasjonen. Kjæresten twitret deretter om kidnappingen og ba sine følgesvenner være på utkikk etter bilen.

Tweeten ble retweetet mange ganger og spredte seg som ild i tørt gress. Til slutt ble den ble plukket opp av en bruker med over 100 000 følgere, som vanligvis informerer sjåfører i Johannesburg-området om fartskontroller.

Twitter-feeden hans ble jevnlig oppdatert om situasjonen, og i løpet av en time var private redningsteam og sikkerhetsfirmaer i gang med å etterforske saken, mens politiet klarte å spore opp offeret via telefonen hans.

Politiet satte deretter opp veisperringer som førte til at forbryterne forlot kjøretøyet.

– Jeg mener dette viser hvor effektivt Twitter er som et verktøy, sier brukeren bak kontoen med 100 000 følgere.

– Det er ikke første gang noen har blitt reddet eller et kjøretøy har blitt funnet som et direkte resultat av å sende meldinger til meg på Twitter, slik at det kan bli retweetet og nå riktige mennesker på riktig tidspunkt.

(Kilde: International Business Times)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen