Blasse bilder med Canal Digital
Teknofil

Blasse bilder med Canal Digital

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I vårt forum har det lenge blitt klaget på Canal Digitals nye HD-PVR. Nå lover Canal Digital forbedring.

Blasse bilder med HD-mottaker
For en stund siden kom det inn en kommentar på vårt forum. En leser påpekte at Canal Digital sine nye HD-mottakere gir blasse bilder ved overføring av kanaler i standard signal.

- Jeg har lyst til å kjøpe meg Canal Digitals HD-PVR for kabel-tv. Men det er ett problem: HD-PVR støtter ikke 576i gjennom HDMI. Den støtter bare 576p, 720p og 1080i. Dette fører til at HD-PVR viser et dårligere bilde i SD enn det min gamle dekoder gjør. Den var tilkoblet med scartkabel (576i). Dette har jeg selv testet på vår Pioneer plasma-TV. (Vi hadde HD -VR i en uke i sommer, men sendte den tilbake fordi den ikke støtter 576i.) Jeg har snakket med kundeservice gjentatte ganger, men ingen har greie på dette. Amatørmessig! Jeg vet at mange er oppgitt over dette, og jeg vurderer selv å kontakte Forbrukerrådet. Jeg skulle gjerne hatt et svar (og en løsning) på dette problemet. Jeg har registrert at Teknofil har hatt kontakt med Øystein Nygård hos Canal Digital gjentatte ganger i forbindelse med leserspørsmål. Kan Teknofil hjelpe meg med dette, skriver leseren i vårt forum.


Flere av våre lesere sliter med Canal Digitals HD-mottaker.

Strøm av klager
Senere har flere lesere kastet seg på tråden og påpeker at også de opplever at Canal Digital sin nye mottaker gir dårlig signal. Mange mener dette kommer av at mottakeren gjør en dårlig jobb med oppskalering av bildene og at de eller Sagem har lagt inn sperrer i mottakeren, såkalt sperre for pass-trough, som gjør at TV-en selv ikke kan gjøre jobben selv. Vi tok kontakt med Canal Digital og de sier de er klar over problemet, men lover at dette vil løse seg så snart som mulig.

- Pass-trough via HDMI er problematisk da "handshake" med tv-en må settes opp på nytt hver gang man går fra en SD til HD kanal eller omvendt.
Vi har jo som kjent HD-kanalene blandet med SD-kanalene i kanallista så da kan kunden oppleve litt lenger zappetid hver gang man kommer til en HD-kanal fra SD-kanal eller omvendt, hvor lang tid er nok forskjellig fra tv til tv. Dette er noe vi er klar over, og vi ser om det er mulige løsninger. Når det gjelder blasst bilde på SD-kanaler, så har STMicroelectronics, som har laget chippen, kommet med en ny driver som gjør bildet bedre, denne er allerede i bruk på vår HD-PVR for kabel. Den kommer snart på HD-PVR for parabol og for den enklere HD-boksen for parabol og kabel, skriver teknisk avdeling hos Canal Digital per mail.

Med andre ord jobber Canal Digital for å oppgradere sine mottakere slik at det skal bli enklere å kombinere HD-kanaler med standard kanaler. Om dette er nok for å støtte 576i er derimot usikkert.


Canal Digital lover de vil forbedre bildet på standardkanaler med sine HD-mottakere.

Vil forbedre elektronisk program guide
I samme forumtråd er det mange som mener Canal Digital sine digitale mottakere har et lite brukervennlig system. Mange mener boksen har mye støy, at systemet for elektronisk program guide (EPG) er rotete, og at systemet ikke støtter serieopptak. Mange mener også at kanaler hvor du kan velge undertekst gir et dårlig resultat med teksting som tar mye av skjermbildet. Her lover Canal Digital at de vil ta i et tak på de fleste områder.

- Når det gjelder støyen så sitter det en vifte og en harddisk i boksen, så noe lyd blir det dessverre. Når boksen brukes, og du har lyd fra TV-en skal den ikke være sjenerende. Når boksen ikke er i bruk så kan det være lurt å slå den av. Vi har også bitt oss merke i at EPG-en har forbedringspotensial, og vi jobber nå med nye løsninger for både den og andre praktiske funksjoner. Vi har dessverre ingen konkret lanseringsdato klar for dette, men håper det er snart på plass. Problemet med underteksten er noe vi ser nærmere på, og må komme tilbake til senere, står det i mailen vi har fått.


Den elektroniske programguiden til Canal Digital vil snart få et ansiktsløft.

Ifølge informasjonsansvarlig Geir Holen, vil oppdateringene komme i flere omganger, med den første mest sannsynlig før jul. I så fall vil kanskje Canal Digital sine kunder ha noe å se frem til i juleferien. Om Canal Digital makter å holde løftene gjenstår derimot å se.

Om du selv sitter på lignende spørsmål, eller har kommentar til nettopp denne saken, så ikke nøl med å ta turen innom vårt forum. Her vil vi gjerne at du skal kunne dele dine spørsmål og meninger med oss i redaksjonen og med andre lesere.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen