TEST: Blankpusset fasade
Test

Blankpusset fasade

Testresultater

Sony Ericsson Z610i

Positive ting Originalt utseende, god batterikapasitet og gode menyer. Bra skjerm.
Negative ting Knirkende plastdeksler, svakt kamera, ikke FM-radio
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Sony Ericsson Z610i

Positive ting Originalt utseende, god batterikapasitet og gode menyer. Bra skjerm.
Negative ting Knirkende plastdeksler, svakt kamera, ikke FM-radio
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3
Sony Ericsson legger mye energi i å hausse opp Z610i som en designmobil, men svært få vi har møtt deler produsentens begeistring. Vi skal strekke oss så langt som til å innrømme at overflaten på toppdekselet er fin, og at det er stilig med bokstavene som lyser opp og ser ut som om de er bakt inn i det skinnende dekselet. Men for å sitere en mye brukt filmfrase; that's it. 

Knirk
Resten av designen gir Z610i et simpelt uttrykk. En kraftig plasthengsle, overdel og underdel som ikke slutter godt mot hverandre og en innside som på ingen måte ser eksklusiv ut. Noen designperle er Z610i definitivt ikke. At dekslene knirker og suger til seg fingeravtrykk trekker heller ikke opp.

Om vi ser bort fra at Z610i forsøkes oversolgt som designobjekt, så sitter vi tilbake med en helt grei foldemobil med 3G. Skjermen er stor, men oppløsningen er moderat. De eksterne målene er akseptable. Vi snakker om en nokså liten mobiltelefon, men ikke noen sylfide om vi sammenlikner med Motorola Razor eller Samsungs nye slim-serie. 

Glatte taster
Tastene er ganske store og plasseringen er bra. Men overflaten tastene er harde og glatte. Det gjør det ubehagelig å skrive tekstmeldinger, fordi du må spenne fingeren for å holde den i rett posisjon når du taster.

Navigasjonstasten er en fem-veis vippetast. Den fungerer svært godt, og det gjør også de fire runde hjelpetastene som ligger rundt vippetasten. På siden av telefonen finnes en knapp som lar deg starte/stoppe mediespilleren, samt en volumknapp. Z610i er ingen Walkman-mobil, men fungerer like vel bra som MP3-spiller. Her er ingen FM-radio, slik du finner i flere andre Sony Ericsson-modeller. 

Lyd
I praktisk bruk opplever vi like vel Z610i som en praktisk og anvendelig mobiltelefon. Musikkspilleren er god, lydkvaliteten ved samtaler er god, og menyene er enkle å finne frem i. Kameraet fungerer brukbart, selv om denne modellen ikke har autofokus. Telefonen har heller ikke fotolys eller blits, så om du vil bruke kameraet trenger du godt lys. 

Det finnes en blits du kan plassere i telefonens bunnplugg, men spar pengene – dette blir uansett ikke noe bra digitalkamera. 

E-post
Telefonens e-postklient er god, og gjør det mulig å sende bilder i høyeste oppløsning som vedlegg til e-post. Her er også programvare for bildebehandling, samt mulighet for opplasting til blogg.

Med Z610i kan du føre videosamtale, følge fotballkamper, se TV-nyheter og laste ned musikk i brukbart tempo. Telefonen har imidlertid ikke Edge, så mobil-TV vil bare virke der du har brukbar 3G-dekning. Ved svak dekning hakker bildet, eller det fryser helt. Telefonen kan også brukes som modem til PC så du kan surfe på Internett der du ikke har annen nettdekning.

Spill
Ved siden av å lytte til musikk kan du også bruke telefonen til å spille spill. De fleste javaspill fungerer utmerket på Z610i, og slike kan kjøpes for en billig penge. Testeksemplaret vi fikk har bare ett spill installert. Det er Quadrapop, et spill som minner om Tetris.

Men er du bare ute etter en 3G-mobil med god batterikapasitet og hendig format kan Z610i være et alternativ. Men vi synes ikke den kan forsvare en prislapp på over 3.000 kroner.


Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson Z610i .

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen