Blandet mottakelse for Call Norwegian

I går ble det nemlig klart at Norwegian i løpet av fjerde kvartal i år kommer til å starte mobilselskapet Call Norwegian. Mobilselskapet skal rette seg mot eksisterende Norwegian-kunder og vil benytte mye av det samme internettfokuset som flyselskapet selv gjør. Nå kritiserer teleanalytikeren John Strand satsningen. Samtidig tror en annen analytiker at det kan bli svært billig å ringe med Call Norwegian.

Les også:

- Norwegian starter mobilselskap
- Telenor slaktes av deg
- Nå er det slutt på mobilbonanza

Skylder på Vollvik

Strand har ikke tro på konseptet og hevder dette i stedet kan ødelegge merkevaren Norwegian, skriver digi.no. Tidligere har giganter som McDonalds og det store reiseselskapet TUI latt være å satse på mobil av fare for at det vil skade merkevaren.

I likhet med mange andre som kritiserer nye mobilselskaper skylder Strand på den enorme suksessen Idar Vollvik hadde med Chess. Strand peker også på at Call Norwegian ikke kan tilby noe som ikke Nutel hadde. Som de fleste vet har jo Nutel gått konkurs.

Det er også mulig å trekke en parallell til flyselskapet EasyJet, som i 2005 startet mobilselskapet Easy Mobile sammen med Tellmore UK. Dette mobilselskapet endte også med katastrofe.

Tror på lave priser

Det gjenstår imidlertid å se om Bjørn Kjos’ nye satsing vil ende med samme mageplask som disse eksemplene. Analytiker Hans Erik Jacobsen i First Securities tror ikke nødvendigvis det. Han følger flyselskapet svært tett og tror det er en fornuftig videreutvikling av selskapet.

- Vi synes det er fornuftig at de bruker kundebasen de har til å utvikle nye områder. Dette er en del av strategien til selskapet, sier Jacobsen til DN.no, som tror selskapet har en del fordel.

- Konkurransen er hard i disse markedene, men mye av det som skal til for å lykkes er allerede på plass i Norwegian, sier Jacobsen videre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen