Blandet for Samsung

En nedgang på to prosent i inntekter i fjerde kvartal hindret ikke Samsung  å få et historisk overskudd i 2004. For første gang i selskapets historie var overskuddet på over 10 milliarder dollar.

Svakere resultat

Samsung rapporterer i en pressemelding at overskuddet sank fra 1,86 milliarder dollar i samme periode i fjor til 1,76 milliarder dollar de siste tre månedene i år. Hovedårsakene til nedgangen er prisfallet på mobiltelefoner og prisfallet på LCD-skjermer.Samtidig tilskrives en del av fallet til bonuser utbetalt til de ansatte før jul.

- Høye oljepriser, vanskeligheter med å få kjøpt råmaterialer samt økonomiske innstramminger i Kina gjorde 2004 til et vanskelig år for foretningsvirksomheten vår, sier Chu Woosik, visepresident i Samsung.

Salget har på sin side økt, fra 12,89 milliarder i fjor til 13,90 milliarder i fjerde kvartal i år. Mye takket være et stabilt høyt salg av produkter.

Overskuddet for hele året ser ut til å øke med hele 81 prosent til 10,79 milliarder, mens salget er beregnet til å øke med 32 prosent til 57,63 milliarder.

Den svake dollarkursen bekymrer ledelsen i Samsung. Dollaren har svekket seg mye i den senere tid, mens Koreanske won har styrket seg. Dette gjør varer fra Sør Korea betydelig dyrere i USA. - Men vi ser lyst på fremtiden, etterspørselen etter halvledere og annen elektronikk vil vokse, sier Chu.

Voksende etterspørsel

Samsung er verdens ledende leverandør av flatskjermer og annen elektronikk både til forbrukermarkedet og til industrien, og er nå verdens tredje største leverandør av mobiltelefoner.

Konsernet opplyser om at utsiktene for dette år er enda bedre. Det er ventet en økning i etterspørselen etter halvledere og mobiltelefoner. Dette har ført til at Samsung vil bruke 34 prosent mer på investeringer det neste året. Primært på oppgradering av produksjonslokaler.

Samsung satser også på å selge flere telefoner i år, og målet er 100 millioner solgte telefoner. I 2004 solgte konsernet 86,5 millioner telefoner, noe som var en oppgang på 55 prosent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen