BladeFrame EX med væskekjøling

BladeFrame EX har plass til 24 bladservere, 16 gigabit Ethernet-porter og er skalerbar til 10 Gbit samt 4 Gbps Fibre Channel. Serveren karakteriseres som en liten oppgradering i forhold til tidligere produkter.

Et nytt kjølesystem annonseres fra Liebert sammen med denne serveren. CoolFrame er et væskebasert system som settes bak serveren og øker prisen med ca.3-400 amerikanske dollar pr. blad.

CoolFrame rapporteres å være et felles initiaitiv mellom Liebert og Egenera. Førstnevnte introduserte sine første vannkjølinger i 2000. Dagens modeller benytter ikke vann, men en væske som refereres til som R134a.

Det spesielle med denne væsken er at en eventuell lekkasje ikke vil føre til skade på kretsene ettersom den omdannes til gass.

Mange er svært skeptiske til å plassere vannbasert kjøling på sine mest virksomhetskritiske systemer -selv om leverandøren garanterer at det er minimal lekkasjemulighet. På dette punktet har CoolFrame en betydelig fordel og slik sett vinne tillit.

Flesteparten av Egeneras bladsystemer kjører Xeon-prosessorer, mens Opteron står for 30 prosent av selskapets leveringer. Før sommeren kommer man også til å levere Itanium-systemer basert på "Madison"-kjernen (ikke "Montecito").

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen