"Blade Everything" sier HP

Baksiden av Bladesystem C-Class
Baksiden av Bladesystem C-Class

HPs nyeste serverlanseringer er en del av "Blade Everything"-initiativet. Navnet tatt i betraktning er det vel ingen tvil om hva man ønsker å gjøre med servere i tiden fremover. 

Det har oppstått et stadig større fokus på energieffektivisering, plassbesparelser og lavere administrasjonskostnader i serverindustrien. Bladservere anses gjerne som den beste muligheten så lenge vi sammenligner med tradisjonelle "pizzaesker" - 1U- og 2U-servere.

En av ulempene med bladservere er de vanligvis manglende mulighetene for hotswap av disker og intern lagring, men dette er også utfordringer som kan løses ved å sette inn spesielle lagringsblad eller kople til en diskhylle, NAS eller SAN.

For noen år siden spådde IDC at omtrent 30 prosent av servermarkedet ville bestå av "blades" innen 2008 med både HP og IBM i samme retning kan denne spådommen være på god vei til å bli oppfylt.

Denne uken har altså HP annonsert en ny bladserver i kategorien Integrity BL860c. Veiledende pris starter på ca. 3800 dollar og første leveringstidspunkt ser ut til å bli i mars måned. I tillegg lanserte selskapet også en standard rackmonterbar server i "entry"-klassen, Integrity rx2660 (tilgjengelig for levering omgående). 

Legg merke til at dette er den første Integrity-modellen for BladeSystem C-Class, som ble introdusert i fjor.

HP-UX har gjennomgått nok en oppgradering og versjon 11i v3 kommer med en rekke merkbare forbedringer. Brukere som oppgraderer skal visstnok se en betydelig forbedring av ytelsen (30 prosent) grunnet bedre I/O-stack. Videre har man oppgradert maksimal lagringsstøtte til 100 millioner ZetaByte (1 ZetaByte er det samme som 1 milliard TeraByte).

Virtualiseringen i nye HP-UX skal være enklere å administrere og inneholde en del ny funksjonalitet spesielt beregnet på systemer som trenger høy tilgjengelighet.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen