Blad-pionér dropper blad-servere


Komponenter pent "skviset" i en RLX bladserver

Blad-servere får stadig økt popularitet og har blitt lovprist som erstattere til mange av dagens "low-/middle-end" 1U/2U-løsninger. Halvparten eller mer av blad-systemene kjører en eller annen form for Linux og spås stigende i tiden fremover.

RLX Technologies var de første som startet å selge bladservere, men har tatt avgjørelse på at de vil trekke seg ut av dette segmentet. Selskapet kommer istedet til å fokusere for fullt på sin "Control Tower" styringsapplikasjon og tilby denne til flest mulig bladserverprodusenter.

IBM vil selvsagt være et naturlig salgspunkt med sin BladeCenter-spesifikasjon. RLX kommer ikke til å trekke seg ut av blad-markedet, men skifte fokus på å levere andre produkter enn selve serveren.

Grunnen til strategiendringen skal ha vært problemer med å etablere seg som en sterk aktør ettersom IBM, Hewlett-Packard og Sun Microsystems flyter på meget sterke merkenavn i bransjen. Flere ansatte vil trolig miste jobben eller bli overført til andre avdelinger som følge av endringene.

(Kilde: RLX, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen