BlackBerry DTEK50.
BlackBerry DTEK50. (Bilde: BlackBerry)

BlackBerrys nye mobil skal være «verdens sikreste» Android-mobil

«DTEK 50» er nå lagt ut for forhåndsbestilling.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at BlackBerry lanserte sin heller kostbare Android-mobil Priv for en tid tilbake begynte det å dukke opp rykter om nye Android-modeller fra selskapet. På bloggen sin har selskapet omsider dratt sløret av en av de nye mobilene sine.

Den nye BlackBerry-mobilen heter DTEK50 og beskrives av selskapet selv som intet mindre enn «verdens sikreste» Android-mobil.

Mange sikkerhetstiltak

Mobilen kommer med mye avansert sikkerhetsteknologi som er bygget inn i mobilen fra grunnen av, i stedet for å legge inn sikkerhet i etterkant av produksjonen. Dermed skal det være vrient for selv sofistikerte angripere å gjøre skade.

BlackBerry DTEK50.
BlackBerry DTEK50. Foto: BlackBerry

Blant annet bruker mobilen kryptering som følger den såkalte FIPS 140-2-standarden, som brukes av amerikanske, statlige myndigheter. Den benytter også en avansert oppstartsprosess, hvor hver enkelt komponent som lastes må verifiseres før den neste lastes inn.

Ellers sørger «BlackBerry Integrity Detection» for å overvåke mobilen konstant for å registrere endringer eller hendelser som indikerer at noe er på ferde. Resten av sikkerhetstiltakene kan du lese om på en egen side på bloggen.

Rimelig

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner er ikke mobilen noe å hoppe i taket over. Den har en 5,2-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, Snapdragon 617-prosessor, 3 GB minne og 16 GB lagringsplass. Kameraene er på 13 og 8 megapiksler, og batteriet er på 2610 mAh.

De moderate spesifikasjonene betyr imidlertid at mobilen er relativt rimelig. Den er lagt ut for forhåndsbestilling med en pris på 300 dollar, cirka 2500 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Sony har også en ny mobil på gang: Denne toppmodellen kan komme om kort tid »

(Via 9to5google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen