Blackberry skjuler kriminelle

Blackberry skjuler kriminelle

Blackberry-telefoner har lenge vært foretrukket av mange bedriftskunder på grunn av svært god sikkerhet. Telefonen kommuniserer nemlig via Blackberry Enterprise Server som lager et privat og sikkert nettverk, og krypterer i tillegg data. 

Militær kryptering

Nå har imidlertid også kriminelle begynt å bruke Blackberry i stor grad, ifølge CBC News (video). Dette setter en stopper for politiet som prøver å overvåke organisert kriminalitet for å stoppe kriminell virksomhet. Nærmere bestemt er det Special Enforcement Unit i British Columbia som til CBC News sier at de møter veggen når de kriminelle bruker Blackberry til sin fordel.

Kommunikasjon som går via Enterprise Server er nemlig svært vanskelig å overvåke. I tillegg har flere kriminelle organisasjoner tatt i bruk et program på toppen av det hele for å kryptere kommunikasjonen i enda større grad. Resultatet er kryptering av militær grad, og er praktisk talt umulig å overvåke. 

Dette gjelder overvåking av både tekstmeldinger, e-post og samtaler. 

Bør sikkerheten reduseres?

En løsning kan være å gjøre Enterprise Server mindre sikkert, men dette kan igjen bli et problem for legitime bedrifter.

– Mange bedrifter bruker Blackberry fordi de er komfortable med sikkerheten, sier Michael Deist, Universitetet i Ottawa, til CBC News.

(Kilde: CBC News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen