BlackBerry PlayBook blir norsk

Ny oppdatering gir norsk språk og norsk tastatur.

BlackBerry PlayBook er et av årets mest annerledes nettbrett. Vi ble svært begeistret for det da vi første gang så det på mobilmesse i Barcelona, men ved test ble vi skuffet over noen svakheter.

Nå ryddes en av disse svakhetene av veien, og PlayBook får norske menyer.

I utgangspunktet var det usikkert om PlayBook-enhetene som så langt har blitt solgt i Norge ville få tilgang på denne oppdateringen. Det er det nå klart at de vil få.

Alle skal få

- Alle som kjøper ny BlackBerry PlayBook fra og med i dag vil få norske menyer, samt det etterlengtede norske tastaturet, forteller markedssjef Jan Hatlebrekke i den norske BlackBerry-importøren Trigcom.

PlayBooks applikasjonsutvalg har også vært for dårlig, enn så lenge, men en mulighet for å kjøre Android-apper har vært varslet.

- Den forventa beta-versjonen for Android App Player til PlayBook vil bli lansert senere denne sommeren, fortsetter Hatlebrekke i en e-post.

Lekket på nett

Android App Player skal allerede ha lekket på nett i en svært tidlig utgave, og skal være mulig å installere på PlayBook allerede i dag.

Før du installerer, bør du imidlertid være klar over at programvaren kan inneholde feil, og i verste fall kan du få problemer med nettbrettet ditt som følge av den.

Så langt er vi ikke kjent med store problemer med applikasjonen, men den skal være treg og vanskelig å bruke i den formen som er lekket. Dermed regner vi med det kun er de aller mest ihuga som ønsker å prøve den ut foreløpig.

Fortsatt et lovende nettbrett

Produsenten, Research in Motion (RIM), har kommet med svært hyppige oppdateringer til nettbrettet, og vi vurderer fortløpende om vi bør revidere testen i løpet av sensommer og høst.

Det er den unike brukeropplevelsen i menyene som gjør at vi fortsatt betrakter dette som et lovende nettbrett, og kunne tenke oss å kikke på det en gang til.

(Kilde: trigcom, techcrunch.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen