Blackberry lager tynnere "iPad"

Det har lenge gått rykter om at kanadiske Research In Motion (RIM) jobber med en rival til Apples iPad. Selskapet har lagt inn bestillinger på en bråte 9-tommers skjermer. Og mistankene har ikke blitt mindre av at selskapet for kort tid siden registrerte rettighetene til domenet blackpad.com.

Pressebyrået Bloomberg går nå langt i å bekrefte ryktene som sanne. Selskapet har snakket med to anonyme kilder i RIM som bekrefter at det jobbes med et nettbrett med 9,7 tommers skjerm, Wi-Fi og Bluetooth. Brettet vil også ha front- og bakmontert kamera, noe iPad mangler.

Blackpad er ventet å komme på markedet i november. Prisen vil bli den samme som dagens iPad – rundt $499, som skulle tilsi en pris på i overkant av 4000 kroner her til lands.

Ifølge ryktenettstedet BBLeaks skal RIMs nye brett være hakket tynnere enn iPad. Mange kunne nok også tenke seg et brett som er lettere enn Apples, som veier rett under 700 gram. Operativsystemet i bunn vil være en modifisert utgave av Blackberry OS.

Kan bli vanskelig
Analytikere peker imidlertid på at RIM har nok av utfordringer foran seg.

– Med suksessen til iPad kjemper RIM nå en kamp i oppoverbakke. RIM har ennå ikke bevist at de kan levere berøringsskjermteknologi som matcher markedslederne, og da spesielt Apple, uttaler William Power, analytiker i Robert W. Baird & Co til Bloomberg.

Ikke minst har Blackberry et dårligere utvalg av programmer - 6000 apps mot de 225 000 apps som finnes tilgjengelig for iPad i iTunes Store.

Les også: Slik er iPad etter tre ukers bruk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen