(Bilde: Screenshot, BlackBerry Pressefeed)

Blackberry tigger om å bli solgt

Har tilbudt mobilselskapet til alle de store.

Gründerne i kriserammede Blackberry skal nå være aktuelle som kjøpere av selskapet. Det er ikke mange år siden Blackberry var tilnærmet enerådende i markedet for smarttelefoner i USA og Canada.

De to gründerne, Mike Laziridis og Doug Fregin, eier åtte prosent av aksjene i selskapet. De jobber nå tett sammen med et team av rådgivere for å få på plass et bud på hele eller deler av Blackberry.

Investeringsselskapet Fairfax Financial har lenge vært nevnt som den mest aktuelle kjøperen, men i det siste er det sådd tvil rundt deres evne til å skaffe den nødvendige finanseringen.

Ber om å bli kjøpt

Nå er det blitt kjent at Blackberry også på eget initiativ har kontaktet de store i bransjen, Intel, Google, SAP, LG, Cisco og Samsung, og bedt dem om å vurdere et kjøp av hele eller deler av selskapet.

Blackberrys smarttelefonvirksomhet vurderes som tilnærmet verdiløst av analytikerne, i et marked som er totalt dominert av Apple, Google og Samsung. Imidlertid sitter Blackberry på store verdier i aksjer og kontanter, i tillegg til en ikke ubetydelig patentportefølje.

Les også: Gir Blackberry halvannet år å leve

(Kilde: Computerworld.dk)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen