Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Faraways/Shutterstock.com)

BlackBerry skal trolig lansere en Android-telefon

Kan ty til Googles operativsystem for første gang, ifølge kilder.

Det kanadiske selskapet BlackBerry er mest kjent for sine tastaturtelefoner og var lenge en stor og viktig aktør på mobilmarkedet, men har nå blitt redusert til lite mer enn en parantes på markedet. Selskapet gjorde et nytt forsøk på å komme tilbake med operativsystemet BlackBerry 10, som ikke ble noen suksess.

Nå kan det se ut til at selskapet ønsker å gi opp egenutviklede operativsystemer og heller satse på det veletablerte. Nyhetsbyrået Reuters skal nemlig ha vært i kontakt med kilder som hevder at BlackBerry for første gang planlegger å utstyre fremtidige mobiltelefoner med Android.

Kan komme til høsten

Kildene skal ha kjennskap til saken, men ønsket å være anonyme da de ikke skal være autoriserte til å diskutere saken offentlig. På en henvendelse fra Reuters ville BlackBerry verken bekrefte aller avkrefte opplysningene.

Dette er den nye tastaturtelefonen BlackBerry viste frem i Mars, som kanskje kommer med Android til høsten.
Dette er den nye tastaturtelefonen BlackBerry viste frem i Mars, som kanskje kommer med Android til høsten. Foto: BlackBerry

Det er uvisst hva slags BlackBerry-mobil som eventuelt først vil dukke opp med Android under panseret, men ifølge kildene som Reuters snakket med vil operativsystemet mest sannsynlig komme med en ny tastaturtelefon som selskapet viste frem på Mobile World Congress i mars i år.

Ikke så mye er kjent om denne telefonen ennå, annet enn at den kombinerer et fysisk tastatur med berøringsskjerm og at den får en «tynn» formfaktor. Mobilen skal visstnok lanseres til høsten, og innen den tid vil vi antakelig få vite mer om mobilen, inkludert om den kommer med Android eller ei. 

Vil overbevise bedriftskunder

Ifølge noen av kildene skal det angivelige valget om å gå over til Android for øvrig være et ledd i en ny strategi om å fokusere mer på programvareløsninger fra BlackBerry sin side.

Næmere bestemt skal et av motivene være å overbevise kunder av BlackBerry Enterprise Service 12 (BES12), som er en bedriftsrettet programvareplattform for sikkerhets- og enhetshåndtering, om at denne fungerer like godt på andre operativsystemer.

BES12 støtter allerede både Android og iOS, men skal visstnok likevel ha blitt møtt med en del skepsis blant kunder når det gjelder funksjonaliteten på andre operativsystemer enn BlackBerrys eget.

BlackBerry har også nylig kastet seg ut i nettbrettmarkedet igjen: Selskapet har samarbeidet med IBM og Samsung om en spionasjesikker modell »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen