Den kostbare BlackBerry Priv ser ut til å få to en rimeligere oppfølgere.
Den kostbare BlackBerry Priv ser ut til å få to en rimeligere oppfølgere. (Bilde: Skjermdump fra YouTube/Amirul Islam Lisan/Tek.no, montasje)

BlackBerry skal lansere to nye og rimelige Android-mobiler

Selskapet innrømmer at Priv ble for dyr, og prøver nå igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den noe reduserte mobilprodusenten BlackBerry slapp sin første Android-telefon i september i fjor i et forsøk på å litt sving på sakene. Denne mobilen, kalt «Priv», befant seg imidlertid i det øvre prissegmentet. Nå ser det ut til at BlackBerry skal slippe nye mobiler med langt mer overkommelig pris.

Det var BlackBerry-sjefen selv John Chen som avslørte planene overfor avisen The National nylig.

Innrømmet at Priv ble for dyr

Ifølge Chen skal BlackBerry lansere to nye Android-baserte mobiltelefoner i inneværende år. Modellene skal befinne seg i det «midtre» prissegmentet, men akkurat hva de skal koste er uvisst.

BlackBerry-sjefen John Chen er enig i at Priv ble for kostbar for kundene.
BlackBerry-sjefen John Chen er enig i at Priv ble for kostbar for kundene. Foto: BlackBerry

Det foreligger heller ikke  konkrete, tekniske spesifikasjoner. Én viktig opplysning kunne Chen imidlertid dele, nemlig at den ene modellen får et fysisk tastatur som på Priv, mens den andre blir en mer tradisjonell variant med heldekkende berøringsskjerm.

I intervjuet med The National innrømmet BlackBerry-sjefen at bakgrunnen for de nye modellene er at Priv rett og slett ble for dyr, også for bedriftsmarkedet, som var hovedmålgruppen.

Fikk tilbakemeldinger fra bedrifter

Selskapet skal ha mottatt flere tilbakemeldinger fra bedrifter som har ønsket å kjøpe telefonen, men latt være på grunn av den høye prislappen. Da telefonen ble lagt ut for forhåndsbestilling hadde den en britisk pris på 559 pund, cirka 6500 norske kroner.

For litt siden avslørte BlackBerry at de har solgt til sammen 600 000 mobiler i løpet av de første tre månedene i år. Chen ville ikke si hvor mange Priv-modeller som er solgt, men tallet skal uansett ha vært langt under forventningene.

Her er en mobil som gir skikkelig mye for pengene: Huawei Honor 5X  byr på god maskinvare og koster under 3000 kroner »

(Via 9to5google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen