Den kostbare BlackBerry Priv ser ut til å få en rimeligere oppfølger.
Den kostbare BlackBerry Priv ser ut til å få en rimeligere oppfølger. (Bilde: Skjermdump fra YouTube/Amirul Islam Lisan/Tek.no, montasje)

Ny modell på vei fra BlackBerry

Svindyre BlackBerry Priv ser ut til å få en vesentlig rimeligere oppfølger.

Ryktene om den falmende mobiltelefon-produsenten BlackBerrys første Android-telefon dukket først opp i juni, og i september ble telefonen, som fikk navnet BlackBerry Priv, omsider offisiell.

Da den ble lagt ut for forhåndsbestilling viste det seg at mobilen befant seg i øvre prissjikt, med en prislapp på godt over 7000 kroner. For dem som ikke ønsker å svi av fullt så mye penger ser det imidlertid nå ut til at BlackBerry har en ny og billigere mobil på vei.

Skal trolig slippe ny modell i mellomsegmentet

Opplysningene stammer fra BlackBerry-sjefen selv, John Chen, som nylig ble intervjuet av Bloomberg

BlackBerry-sjefen John Chen avslørte nylig at en billigere Android-telefon er meget sannsynlig.
BlackBerry-sjefen John Chen avslørte nylig at en billigere Android-telefon er meget sannsynlig. Foto: BlackBerry

– Dersom salget av BlackBerry Priv går bra, og det ser slik ut, så vil vi antakelig slippe en ny mobil i mellomsegmentet i løpet av 2016, svarte Chen på spørsmål om hvorvidt selskapet planlegger en rimeligere Android-mobil.

Dette var dessverre alt BlackBerry-sjefen ønsket å røpe på nåværende tidspunkt, så ennå må vi nok vente en stund på de tekniske detaljene omkring den nye mobilen, inkludert hvorvidt selskapet ønsker å videreføre det fysiske talltastaturet.

Optimistisk for selskapet

BlackBerry Privs stive pris henger sammen med en ganske solid innmat. Mobilen byr blant annet på en Snapdragon 808-prosessor, 3 GB minne, 32 GB lagringsplass, hovedkamera på 18 megapiksler og 5,4-tommers skjerm med en QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Når det gjelder utsiktene til selskapet generelt kunne Chen for øvrig fortelle at det er grunn til optimisme, med en programvareavdeling som gjør det rimelig bra og en maskinvareavdeling som også er på bedringens vei takket være god mottakelse av BlackBerry Priv i markedet.

Motorola slapp også nylig en ny mobil: Moto X Play gir brukeropplevelse på linje med svindyre toppmodeller »

(Via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen