(Bilde: Typo / Vimeo)

BlackBerry knuste dette tastaturet i retten

Idol-programleder blir nektet å selge mobiltastaturet Typo.

Husker du Typo, iPhone-tastaturet som hadde «BlackBerry»-taster? Konseptet stammer fra Ryan Seacrest, en populær amerikansk Idol-programleder, som ville ha det beste fra begge verdener på mobilfronten.

På den ene siden likte Seacrest best å bruke iPhone som mobil, men han savnet veldig tastaturet han hadde på BlackBerry-en sin. Derfor spyttet han inn opp mot en million dollar for å utvikle Typo. Nå har imidlertid en amerikansk domstol slått fast at det ikke lenger er lov å selge Typo, ifølge Mashable.

Ryan Seacrest med Steve Ballmer på CES 2012.
Ryan Seacrest med Steve Ballmer på CES 2012.

Det er i første omgang snakk om en midlertidig forføyning, som gjør det ulovlig å selge 99-kronerstastaturet. Likevel er avgjørelsen dårlig nytt for Seacrest og hans Typo-kompanjonger. Domstolen mente nemlig at Typo-tastaturet lignet for mye på BlackBerrys tastautur, som var beskyttet av patenter. Typo argumenterte for at det fantes lignende tastaturer før BlackBerry lanserte sitt i 1999, men vant ikke frem.

– Denne avgjørelsen vil hjelpe til med å forhindre flere skader på BlackBerry som følge av Typo sitt frekke tyveri av vår patenterte tastatur-teknologi, sier en talsperson fra BlackBerry til Reuters.

Neste generasjons tastatur?
TREWGrip er et tastatur for deg på farten »

(Kilder: Mashable, Reuters)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen