Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: shutterstock.com)

Blackberry klar for nye utfordringer

Omstruktureringen er omsider over.

Blackberry gikk på tidenes smell da deres engang så massive kundebase gikk over til smartmobiler med Android- eller iOS-operativsystemer. I fjor gav analytikerne selskapet ett år til å stable seg på bena før pengene tar slutt. 

John Chen, kjent for sin store snuoperasjon av programvareprodusenten Sybase på slutten av 90-tallet, overtok roret for 8 måneder siden. Han har nå avsluttet nedbemanningen som startet tre år tidligere, og benyttet tiden som toppsjef til å fokusere på selskapets kjernevirksomhet, melder Reuters.

Revitalisert selskap

Chen har stabilisert Blackberry ved å inngå samarbeidsavtaler som effektiviserer verdikjeden og selge unna alt som ikke er er essensielt fremover, slik som selskapets betydelige mengde eiendommer. Nedbemanningen har også vært omfattende, ifølge Reuters. 17 500 ansatte i 2011 har blitt redusert til 7 000 i 2014. 

—Gitt at det ikke forekommer noen uventede, negative markedssvingninger vil vi ansette et forsiktig antall folk innen produktutvikling, salg og kundestøtte, sier Chen i et internt skriv  til de ansatte. Han takket også alle som har vært med selskapet gjennom prosessen.

Gjør det sterkt i fremvoksende markeder 

BlackBerry Z3.
BlackBerry Z3.Foto: Blackberry

Til tross for at Blackberry nærmest har forsvunnet fra markedet i vesten, ser de ut til å få fotfeste i andre deler av verden. BlackBerry Z3 var den første smartmobilen som ble unnfanget under Chens ledelse. Den selges til en pris tilsvarende i overkant av 1 000 norske kroner i India og Indonesia.

The Economic Times i India har intervjuet Chen. Han vil ikke oppgi noen tall, men kan fortelle at —Z3 har blitt ekstremt godt mottatt i begge markeder og vi fortsetter å se sterk etterspørsel etter enheten. Lageret ble nesten utsolgt i India i løpet av to uker etter lanseringen. 

—India, et av BlackBerrys topp 10 markeder, er kritisk for selskapets revitalisering, da det gir vekstmuligheter for virksomheten og håndsettene våre, fortsetter han.

Les også: Her er BlackBerry fortsatt store

(Kilder: Reuters, The Economic Times)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen